skład / składniki
metoda gotowania
kurczak ananasowy po chińsku to bardzo smaczne i pożywne Chińskie jedzenie. Spróbuj użyć mojego przepisu kulinarnego, a nie pożałujesz.
najpierw przygotuj marynatę.
aby to zrobić, posiekaj i wymieszaj warzywa z łyżeczką skrobi kukurydzianej, łyżeczką oleju roślinnego, solą i czarnym pieprzem.
oczyść mięso z kurczaka z kości i pokrój w paski, a następnie wymieszaj z wcześniej wykonaną zieloną marynatą. Konieczne jest, aby mięso było dobrze nasycone marynatą.
następnie wlej pozostały olej roślinny na patelnię i wrzuć do niego kurczaka. Smażyć mieszając przez kilka minut, a następnie dołączyć kawałki ananasa i szparagów do kurczaka. Nadal dusimy wszystko razem na małym ogniu.
teraz przygotuj sos. W misce wymieszaj resztę skrobi, sok ananasowy, proszek imbirowy i bulion z kurczaka. Następnie dodaj wino deserowe, sos sojowy, sól, pieprz i polej tym sosem kurczaka.
Kurczak z ananasem po chińsku jest gotowy, można go podać. To jedzenie w Chinach jest najczęściej podawane z ryżem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Szparagi - 20 kcal/100g
- Ananasy - 49 kcal/100g
- Ananasy w puszkach - 57 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Wina deserowe - 172 kcal/100g
- Wina półdziorne - 140 kcal/100g
- Wina są półsłodkie - 88 kcal/100g
- Wina słodkie - 100 kcal/100g
- Wino deserowe - 88 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g