Gołąbki z liści winogron po żydowsku
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
Drodzy przyjaciele, chcę podzielić się z wami przepisem kulinarnym, który usłyszałem kiedyś w telewizji. To jedzenie bardzo podoba się mojej rodzinie i jestem pewien, że ci się spodoba.
najpierw spłucz ryż i włóż do garnka. Wlej 300 ml wody. Doprowadź do wrzenia i zmniejsz ogień, przykryj pokrywką i gotuj przez 30 minut (aż ryż będzie miękki). Następnie musisz spuścić wodę i schłodzić ryż.
włóż ugotowany ryż do miski, dodaj jogurt, 3 posiekane ząbki czosnku, jajko (lekko ubite), mielony Kumin i cynamon, rodzynki, drobno posiekaną zieloną cebulę i miętę. Następnie wszystko wymieszaj.
świeże liście winogron gotujemy je w słonej wodzie przez 2-3 minuty, a następnie myjemy w zimnej wodzie. Następnie kładziemy liście na desce do krojenia (błyszczącą stroną do dołu). Na każdym liściu kładziemy 1-2 łyżki nadzienia (bliżej łodygi) i robimy gołąbki. Wkładamy je do podwójnego kotła, a między nimi wkładamy pozostały obrany czosnek. Następnie musisz posypać gołąbki sokiem z cytryny i oliwą z oliwek. Gotuj gołąbki przez 40 minut. Nasze" Gołąbki z liści winogron po żydowsku " są gotowe. Smacznego!
najpierw spłucz ryż i włóż do garnka. Wlej 300 ml wody. Doprowadź do wrzenia i zmniejsz ogień, przykryj pokrywką i gotuj przez 30 minut (aż ryż będzie miękki). Następnie musisz spuścić wodę i schłodzić ryż.
włóż ugotowany ryż do miski, dodaj jogurt, 3 posiekane ząbki czosnku, jajko (lekko ubite), mielony Kumin i cynamon, rodzynki, drobno posiekaną zieloną cebulę i miętę. Następnie wszystko wymieszaj.
świeże liście winogron gotujemy je w słonej wodzie przez 2-3 minuty, a następnie myjemy w zimnej wodzie. Następnie kładziemy liście na desce do krojenia (błyszczącą stroną do dołu). Na każdym liściu kładziemy 1-2 łyżki nadzienia (bliżej łodygi) i robimy gołąbki. Wkładamy je do podwójnego kotła, a między nimi wkładamy pozostały obrany czosnek. Następnie musisz posypać gołąbki sokiem z cytryny i oliwą z oliwek. Gotuj gołąbki przez 40 minut. Nasze" Gołąbki z liści winogron po żydowsku " są gotowe. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny "Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Beztłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal / 100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal / 100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Ryż - 344 kcal/100g
- Winogrona - 65 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Mięta świeża - 49 kcal/100g
- Mięta suszona - 285 kcal / 100g
- Mięta - 49 kcal/100g
- Zira - 112 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g