Gołąbki z liści winogron po żydowsku

Jak ukochana babcia! Niedrogi i niesamowicie apetyczny!
AnnellyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 4 g
tłuszcze 29 % 13 g
węglowodany 62 % 28 g
243 kcal
IG: 18 / 82 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 40 min
Drodzy przyjaciele, chcę podzielić się z wami przepisem kulinarnym, który usłyszałem kiedyś w telewizji. To jedzenie bardzo podoba się mojej rodzinie i jestem pewien, że ci się spodoba.
najpierw spłucz ryż i włóż do garnka. Wlej 300 ml wody. Doprowadź do wrzenia i zmniejsz ogień, przykryj pokrywką i gotuj przez 30 minut (aż ryż będzie miękki). Następnie musisz spuścić wodę i schłodzić ryż.
włóż ugotowany ryż do miski, dodaj jogurt, 3 posiekane ząbki czosnku, jajko (lekko ubite), mielony Kumin i cynamon, rodzynki, drobno posiekaną zieloną cebulę i miętę. Następnie wszystko wymieszaj.
świeże liście winogron gotujemy je w słonej wodzie przez 2-3 minuty, a następnie myjemy w zimnej wodzie. Następnie kładziemy liście na desce do krojenia (błyszczącą stroną do dołu). Na każdym liściu kładziemy 1-2 łyżki nadzienia (bliżej łodygi) i robimy gołąbki. Wkładamy je do podwójnego kotła, a między nimi wkładamy pozostały obrany czosnek. Następnie musisz posypać gołąbki sokiem z cytryny i oliwą z oliwek. Gotuj gołąbki przez 40 minut. Nasze" Gołąbki z liści winogron po żydowsku " są gotowe. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58   kcal/100g
  • "Rastishka" - 122   kcal/100g
  • Jogurt pitny "Danon" - 76   kcal/100g
  • Jogurt do picia "Agusha" - 87   kcal/100g
  • "Actimel" naturalny - 83   kcal/100g
  • Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96   kcal/100g
  • "majetel" - 48   kcal/100g
  • Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152   kcal/100g
  • Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68   kcal/100g
  • Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48   kcal/100g
  • Beztłuszczowy jogurt mleczny - 38   kcal / 100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal / 100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Ryż - 344   kcal/100g
  • Winogrona - 65   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Mięta świeża - 49   kcal/100g
  • Mięta suszona - 285   kcal / 100g
  • Mięta - 49   kcal/100g
  • Zira - 112   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal/100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g

Podobne przepisy