skład / składniki
metoda gotowania
Huevos-Rancheros, tak, i nic śmiesznego. Tak nazywa się to danie. W rzeczywistości jest to powszechne hiszpańsko-meksykańskie jedzenie. A jeśli przyjrzysz się uważnie, to tylko jajecznica, ale z południowym temperamentem. Jest też dość pikantny, jak powinno być prawdziwe hiszpańskie jedzenie. Spróbuj zastosować ten przepis kulinarny i poczuj się jak w gorącym hiszpańskim słońcu.
najpierw drobno posiekaj cebulę i czosnek i umieść je na patelni z oliwą z oliwek. Powinny tylko trochę stać się przezroczyste, ale nie zacząć się smażyć.
pokrój pomidory, paprykę na małe kawałki i wrzuć na patelnię. Dusić warzywa przez 2-3 minuty i wlać sok z cytryny na patelnię, a następnie posiekaną natkę pietruszki. Dodaj trochę cukru, aby nadać potrawie pikantność. Mieszając, dusimy warzywa przez kolejną minutę i wkładamy wszystko z patelni do talerza.
następnie na patelni usmaż trochę nasiona kolendry i kawałki kiełbasy chorizo. Kiełbasę należy oczywiście usmażyć z obu stron.
teraz dodaj jajka i nasz wcześniej ugotowany sos do patelni. A teraz pozostaje smażyć, aż jajka będą gotowe.
oto taki ciekawy i pyszny huevos rancheros.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kiełbasa wędzona - 507 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g