przystawka z gulaszu grzybowego
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
napisałem ten wspaniały przepis kulinarny z jednego magazynu o modzie, w którym zwykle publikowane są pikantne i niezwykłe potrawy z różnych krajów. W zasadzie jest to łatwe i nielogiczne do przygotowania jedzenie z kuchni chińskiej spodobało się całej mojej rodzinie. Najpierw musimy obrać i wycisnąć czosnek, a także drobno posiekać szalotkę. Następnie posiekaj grzyby, po odcięciu nóg. Wlej oliwę z oliwek do rondla z grubym dnem i umieść na kuchence, podgrzej ją i włóż czosnek i cebulę, a także dodaj sól morską do smaku. Następnie w grzybach Enoki odcinamy nogi i układamy je w całości w gulaszu. Od czasu do czasu mieszając, smaż i zmniejsz ogień. Następnie dodaj białe wino i odrobinę oliwy z oliwek do rondla. Myjemy pietruszkę i siekamy. Dodaj go na koniec zmielonym białym pieprzem do smaku. Następnie usuwamy gotowy gulasz i schładzamy. W każdej tartletce rozprowadzamy 2 łyżeczki. gulasz grzybowy. Gotowe tartaletki z grzybami ostrożnie układamy na talerzu i podajemy do stołu wraz z zieloną herbatą. Przystawka z gulaszu grzybowego jest gotowa. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Boczniaki marynowane - 23 kcal/100g
- Boczniaki świeże - 38 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Borowiki świeże - 34 kcal/100g
- Białe smażone - 162 kcal/100g
- Białe marynowane - 24 kcal/100g
- Shiitake - 34 kcal/100g
- Białe wino - 78 kcal/100g
- Szalotka - 72 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Biały pieprz - 0 kcal/100g