przystawka z gulaszu grzybowego

Prosta, ale oryginalna przekąska o wspaniałym smaku.
StepankaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 2 g
tłuszcze 67 % 14 g
węglowodany 24 % 5 g
164 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min
napisałem ten wspaniały przepis kulinarny z jednego magazynu o modzie, w którym zwykle publikowane są pikantne i niezwykłe potrawy z różnych krajów. W zasadzie jest to łatwe i nielogiczne do przygotowania jedzenie z kuchni chińskiej spodobało się całej mojej rodzinie. Najpierw musimy obrać i wycisnąć czosnek, a także drobno posiekać szalotkę. Następnie posiekaj grzyby, po odcięciu nóg. Wlej oliwę z oliwek do rondla z grubym dnem i umieść na kuchence, podgrzej ją i włóż czosnek i cebulę, a także dodaj sól morską do smaku. Następnie w grzybach Enoki odcinamy nogi i układamy je w całości w gulaszu. Od czasu do czasu mieszając, smaż i zmniejsz ogień. Następnie dodaj białe wino i odrobinę oliwy z oliwek do rondla. Myjemy pietruszkę i siekamy. Dodaj go na koniec zmielonym białym pieprzem do smaku. Następnie usuwamy gotowy gulasz i schładzamy. W każdej tartletce rozprowadzamy 2 łyżeczki. gulasz grzybowy. Gotowe tartaletki z grzybami ostrożnie układamy na talerzu i podajemy do stołu wraz z zieloną herbatą. Przystawka z gulaszu grzybowego jest gotowa. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Boczniaki marynowane - 23   kcal/100g
  • Boczniaki świeże - 38   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Borowiki świeże - 34   kcal/100g
  • Białe smażone - 162   kcal/100g
  • Białe marynowane - 24   kcal/100g
  • Shiitake - 34   kcal/100g
  • Białe wino - 78   kcal/100g
  • Szalotka - 72   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g
  • Biały pieprz - 0   kcal/100g

Podobne przepisy