gorąca Sałatka z cukinii

taka oryginalna sałatka może z łatwością zastąpić gorące danie. Wszyscy jesteśmy przyzwyczajeni do wyobrażania sobie, że sałatka jest wyjątkowo zimną przekąską, ale nie zawsze tak jest. Istnieje wiele przepisów kulinarnych na różne gorące sałatki. To jedzenie jest również smaczne, podobnie jak tradycyjne, znane nam smakołyki. Teraz chciałbym podzielić się z wami zawiłościami gotowania sałatki z cukinii, którą często gotuję dla mojej rodziny. Od razu zauważam, że to danie powinno być ugotowane bardzo szybko na silnym płomieniu i bez zdejmowania pokrywki.
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 1 g
tłuszcze 50 % 7 g
węglowodany 43 % 6 g
89 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.

więc na początek średniej wielkości cukinię kroimy wzdłuż na dwie połowy, a następnie kroimy w poprzek. Posiekaj dużą cukinię, a następnie posyp solą. Po 8-10 minutach, gdy cukinia jest lekko zwiędła, delikatnie je wyciśnij,ale niewiele. Bierzemy patelnię, wlewamy do niej olej, wkładamy do niej przygotowane warzywa i szybko dusimy na dużym ogniu (nie podnosimy pokrywki!!!). Gdy cukinia jest w pełni ugotowana, Dodaj do nich posiekany czosnek i cebulę, wymieszaj całą masę i posyp czerwoną papryką.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g

Podobne przepisy