gorąca Sałatka z cukinii
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
więc na początek średniej wielkości cukinię kroimy wzdłuż na dwie połowy, a następnie kroimy w poprzek. Posiekaj dużą cukinię, a następnie posyp solą. Po 8-10 minutach, gdy cukinia jest lekko zwiędła, delikatnie je wyciśnij,ale niewiele. Bierzemy patelnię, wlewamy do niej olej, wkładamy do niej przygotowane warzywa i szybko dusimy na dużym ogniu (nie podnosimy pokrywki!!!). Gdy cukinia jest w pełni ugotowana, Dodaj do nich posiekany czosnek i cebulę, wymieszaj całą masę i posyp czerwoną papryką.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g