chakhokhbili z kurczaka po gruzińsku
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
weź tuszę z kurczaka i dokładnie opłucz ją pod zimną bieżącą wodą. Następnie usuń podroby, ponownie spłucz i pokrój na duże kawałki. Obierz cebulę, pokrój w pierścienie i smaż na maśle na złoty kolor. Gdy cebula będzie gotowa, połóż na niej kawałki kurczaka, paprykę, kolendrę i bazylię, pomidory pokrojone w plasterki i sól. Przykryj patelnię pokrywką i gotuj na małym ogniu, aż ptak będzie ugotowany, od czasu do czasu mieszając.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g