chakhokhbili z kurczaka po gruzińsku

gruzińskie danie z delikatnym kurczakiem, warzywami i ziołami! Jeśli nie wiesz, jak zrobić chakhokhbili z kurczaka w stylu gruzińskim, przepis przyda się! Czakhokhbili to narodowe danie kuchni gruzińskiej. W starożytności na Kaukazie to jedzenie przygotowywano z bażantów. Zasadniczo chakhokhbili ten gulasz mięsny, który dziś ugotujemy z kurczaka. Ponieważ ten przepis kulinarny przyszedł do nas z Kaukazu, obfituje w pachnące przyprawy, zioła i pieprz, więc jeśli naprawdę lubisz pikantne, to to jedzenie jest dla ciebie! Idealnie pasuje do każdego świątecznego menu, a Ty możesz mile zaskoczyć swoich gości! Ponieważ przepis jest oparty na kurczaku, danie jest odpowiednie dla tych, którzy podążają za figurą.
AnnellyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 45 % 13 g
tłuszcze 48 % 14 g
węglowodany 7 % 2 g
183 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.

weź tuszę z kurczaka i dokładnie opłucz ją pod zimną bieżącą wodą. Następnie usuń podroby, ponownie spłucz i pokrój na duże kawałki. Obierz cebulę, pokrój w pierścienie i smaż na maśle na złoty kolor. Gdy cebula będzie gotowa, połóż na niej kawałki kurczaka, paprykę, kolendrę i bazylię, pomidory pokrojone w plasterki i sól. Przykryj patelnię pokrywką i gotuj na małym ogniu, aż ptak będzie ugotowany, od czasu do czasu mieszając.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy