skład / składniki
metoda gotowania
więc teraz, gdy wybrano jagnięcinę, przejdźmy do gotowania.
dokładnie opłucz mięso młodej jagnięciny i osusz na serwetce. Pokrój go w cienkie paski i na razie odłóż na bok. Weź cebulę, obierz ją, pokrój w cienkie pierścienie. Pokrój również dwa duże pomidory w pierścienie, a paprykę i zielone jabłko na małe kawałki tej samej wielkości.
weź średniej wielkości patelnię ze wzmocnionym dnem i połóż mięso na dnie. Na wierzch umieść cebulę, następnie pomidory, jabłko i paprykę. Sól i pieprz zawartość patelni do smaku i dodaj wstępnie posiekany czosnek.
wlej tyle wody na patelnię, aby zakryła wszystkie składniki. Następnie gotuj hashlamę na średnim ogniu przez 2-3 godziny. Pamiętaj, aby monitorować poziom wody w garnku, a gdy odparuje, dodaj go do pożądanego poziomu.
gdy danie będzie gotowe, włóż je do głębokiego talerza i udekoruj gałązkami kolendry i bazylii. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Jagnięcina chuda - 169 kcal/100g
- Baranina tłusta - 225 kcal/100g
- Baranina-mostek - 533 kcal/100g
- Jagnięcina-szynka - 232 kcal/100g
- Kotlet jagnięcy z kością - 380 kcal/100g
- Baranina - łopatka - 284 kcal/100g
- Baranina-część grzbietowa - 459 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g