gulasz mięsny z sokiem pomarańczowym i imbirem
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
imbir to korzeń tropikalnej rośliny, której ojczyzną jest Azja Południowo-Wschodnia. Obecnie jest uprawiany w krajach azjatyckich, w Australii, Brazylii, na Jamajce.
w Europie gorący, słodkawy smak imbiru jest szczególnie ceniony przez Brytyjczyków. Od czasów starożytnych dodawali imbir do gulaszu mięsnego, deserów, napojów. Kuchnia australijska jest pod wieloma względami podobna do kuchni brytyjskiej, bardzo popularne jest również jedzenie z dodatkiem imbiru. Możesz przekonać się o przydatności i smaku tej przyprawy, gdy postępując zgodnie z naszym prostym przepisem kulinarnym, ugotujesz gulasz mięsny z sokiem pomarańczowym i imbirem.
to proste danie i nie wymaga dużego wysiłku w jego przygotowaniu. Gulasz mięsny z imbirem gotuje się sam, wystarczy włożyć wszystkie niezbędne produkty do jednego rondla, zalać je olejem roślinnym, dodać sok pomarańczowy i dżem i dokładnie wymieszać.
podawaj to danie na stole z gotowanym ryżem i drobno posiekaną kolendrą.
w Europie gorący, słodkawy smak imbiru jest szczególnie ceniony przez Brytyjczyków. Od czasów starożytnych dodawali imbir do gulaszu mięsnego, deserów, napojów. Kuchnia australijska jest pod wieloma względami podobna do kuchni brytyjskiej, bardzo popularne jest również jedzenie z dodatkiem imbiru. Możesz przekonać się o przydatności i smaku tej przyprawy, gdy postępując zgodnie z naszym prostym przepisem kulinarnym, ugotujesz gulasz mięsny z sokiem pomarańczowym i imbirem.
to proste danie i nie wymaga dużego wysiłku w jego przygotowaniu. Gulasz mięsny z imbirem gotuje się sam, wystarczy włożyć wszystkie niezbędne produkty do jednego rondla, zalać je olejem roślinnym, dodać sok pomarańczowy i dżem i dokładnie wymieszać.
podawaj to danie na stole z gotowanym ryżem i drobno posiekaną kolendrą.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal / 100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal / 100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Sok pomarańczowy - 36 kcal / 100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Dżem dowolny - 271 kcal/100g