skład / składniki
metoda gotowania
więc moczymy suszone borowiki przez noc.
filet z kurczaka najpierw sól i pieprz, a następnie podgrzej olej roślinny, smaż mięso na złoty kolor. Kiedy będzie gotowy-cóż, zapach dla całego mieszkania! - schłodzić i pokroić w drobną kostkę. I świeże pieczarki, po umyciu i wysuszeniu, pokroić w talerze. Rozgrzej olej i usmaż grzyby, soląc je. Kiedy grzyby będą gotowe, włóż do nich te grzyby, które namoczyliśmy. Dusić spuchnięte borowiki wodą przez 5-10 minut. Woda powinna całkowicie odparować, a następnie schłodzić masę. Prawie zapomniałem o zielonej cebuli - drobno ją posiekaj.
a teraz jest sos. Aby go przygotować, wymieszaj majonez z kwaśną śmietaną w równych proporcjach. Cała schłodzona masa grzybów łączy się z pokrojonym filetem z kurczaka i zieloną cebulą. Wszystko to, nie żałując, dopraw naszym sosem i dobrze wymieszaj. Zanim podasz nasze danie-sałatkę z kurczaka z grzybami, moczyć przez co najmniej godzinę lub możesz przez całą noc. Dla tych, którzy nie są leniwi – sałatkę można układać tylko warstwami. Cóż, bardzo smaczne! I pięknie, ponieważ sałatka może ozdobić każdy świąteczny stół.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Borowiki świeże - 34 kcal/100g
- Białe smażone - 162 kcal/100g
- Białe marynowane - 24 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g