Sałatka z kurczaka z borowikami

najzdrowsza i najzdrowsza sałatka dla wszystkich-spróbuj! Czy wraz z drogą spędzasz 12 godzin w pracy? A kiedy wrócisz do domu, myślisz tylko o jednej rzeczy - od razu pójdziesz pod prysznic, a następnie położysz się na ulubionej sofie i poczytasz swoją ulubioną książkę lub po prostu obejrzysz dowolny film, ale w łóżku. Równolegle coś smacznego (czy ktoś by ugotował?) zjeść. A potem przynajmniej przez osiem godzin spać. Tak, to nie działa, ponieważ codziennie są wycieczki do sklepu-i to po pracy! Musisz godzinami stać bezczynnie przy kuchence. I chcę jeść. I nie kupuj pierogów do jedzenia lub, Boże, po prostu mrożonych fast foodów lub mrożonych kotletów. Cóż, naprawdę chcę zwykłego zdrowego i gotowanego jedzenia własnymi rękami. Tak, aby było mięso i kurczak lub ryba. I oczywiście, aby smacznie i szybko. Skąd wziąć taki przepis kulinarny, aby wszystkie marzenia się spełniły? Poproś o udostępnienie dziewczyny. Daj spokój, i nie jest mi przykro. Słuchać. Oczywiście możesz zmielić mięso w weekend i ugotować z niego wszelkiego rodzaju przekąski. I możesz zrobić własną pizzę w kuchence mikrofalowej – z szynki, sera, papryki, pomidora, oliwek i cebuli. Możesz też nakręcić same pierogi. Ale niektórzy z was żyją sami i lenistwo jest "warzyć" to wszystko dla siebie. Krótko mówiąc, przygotujmy prostą, ale pożywną i pyszną sałatkę? Jest niedrogi i szybki. Na szczęście nie trzymam przepisu w tajemnicy, a ta sałatka jest bardzo popularna
BarbaraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 60 % 12 g
tłuszcze 35 % 7 g
węglowodany 5 % 1 g
112 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 8 h

więc moczymy suszone borowiki przez noc.
filet z kurczaka najpierw sól i pieprz, a następnie podgrzej olej roślinny, smaż mięso na złoty kolor. Kiedy będzie gotowy-cóż, zapach dla całego mieszkania! - schłodzić i pokroić w drobną kostkę. I świeże pieczarki, po umyciu i wysuszeniu, pokroić w talerze. Rozgrzej olej i usmaż grzyby, soląc je. Kiedy grzyby będą gotowe, włóż do nich te grzyby, które namoczyliśmy. Dusić spuchnięte borowiki wodą przez 5-10 minut. Woda powinna całkowicie odparować, a następnie schłodzić masę. Prawie zapomniałem o zielonej cebuli - drobno ją posiekaj.
a teraz jest sos. Aby go przygotować, wymieszaj majonez z kwaśną śmietaną w równych proporcjach. Cała schłodzona masa grzybów łączy się z pokrojonym filetem z kurczaka i zieloną cebulą. Wszystko to, nie żałując, dopraw naszym sosem i dobrze wymieszaj. Zanim podasz nasze danie-sałatkę z kurczaka z grzybami, moczyć przez co najmniej godzinę lub możesz przez całą noc. Dla tych, którzy nie są leniwi – sałatkę można układać tylko warstwami. Cóż, bardzo smaczne! I pięknie, ponieważ sałatka może ozdobić każdy świąteczny stół.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Borowiki świeże - 34   kcal/100g
  • Białe smażone - 162   kcal/100g
  • Białe marynowane - 24   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g

Podobne przepisy