skład / składniki
metoda gotowania
uwagi: do smażenia wlej dużo oleju, aby w połączeniu ze śmietaną nie było bardzo tłuste. Z przypraw lubię dodawać curry, ale to dla amatorów. Zasadniczo wystarczy zwykły mielony pieprz. Danie jest bardzo proste, przygotowanie nie zajmuje dużo czasu.
wiem, że wiele gospodyń domowych nie lubi gotować potraw z mango lub jest sceptycznie nastawionych do mieszania smaków owoców tropikalnych i mięsa, ale gwarantuję, że smak mango w ogóle nie jest odczuwalny w gotowym naczyniu.
używam tego przepisu kulinarnego od ponad roku, dzielę się nim z moimi koleżankami i nikt nie dowiedział się, co smakuje tak Żółto na talerzu? Ani typowy smak, ani charakterystyczny aromat Mango nie są w ogóle odczuwalne.
więc obierz Mango, Usuń pestkę i zmiel na puree. Dodaj śmietanę i wymieszaj. Pokrój filet z kurczaka na porcje.
na dużej patelni rozgrzej olej roślinny (najlepiej kukurydzę) i smaż mięso przez kilka sekund, aby tylko chwyciło i nie miało czasu na sok. Dodaj drobno posiekaną cebulę, dopraw solą i pieprzem. Smażyć przez 7 minut. Następnie wlej kremową mieszankę Mango, zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu do miękkości.
uwagi: do smażenia wlej dużo oleju, aby w połączeniu ze śmietaną nie było bardzo tłuste. Z przypraw lubię dodawać curry, ale to dla amatorów. Zasadniczo wystarczy zwykły mielony pieprz. Danie jest bardzo proste, przygotowanie nie zajmuje dużo czasu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mango - 67 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g