Daro Wat

świetny przykład kuchni izraelskiej. Spróbuj i przekonaj się osobiście! W szabat (Szabat) Żydzi często przygotowują to tradycyjne danie kuchni żydowskiej na świąteczny stół, daro Wat jest zwykle podawany z cienkimi ciastami. Najważniejszym składnikiem są tutaj jajka na twardo, więc pamiętaj, aby obliczyć jajka dla każdego uczestnika posiłku.
WhiteSinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 36 % 10 g
tłuszcze 50 % 14 g
węglowodany 14 % 4 g
176 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 45 min

  na początek zróbmy sos do mięsa. Postaw patelnię z olejem na ogniu i podgrzej, dodaj cebulę i gotuj do miękkości, a następnie włóż czosnek i imbir. Po 1-2 minutach wlej bulion z kurczaka i pomidory. Doprowadzić do wrzenia, od czasu do czasu mieszając. Następnie należy pozwolić płynowi zgęstnieć. Po zakończeniu dopraw pieprzem i solą do smaku. Następnie dodaj kurczaka pokrojonego na kawałki. Tutaj zależy od Twoich preferencji, gotuję z drobno posiekanym mięsem, aby było wygodniej jeść. Zmniejsz ogień i gotuj kurczaka w sosie przez około 1 godzinę, od czasu do czasu mieszając. Kiedy kurczak jest w pełni ugotowany. Pokrój ugotowane jajka na krzyż i dodaj do garnka z gulaszem. Gdy jajka się rozgrzeją, możesz je podać. Udekoruj gulasz kolendrą i ziołami. Daro Wat można spożywać z dowolnym dodatkiem, tortillami lub jako niezależne danie.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Kardamon - 311   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Kurkuma - 325   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Kolendra Zielona - 25   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g
  • Gałka muszkatołowa - 556   kcal/100g

Podobne przepisy