skład / składniki
metoda gotowania
na początek zróbmy sos do mięsa. Postaw patelnię z olejem na ogniu i podgrzej, dodaj cebulę i gotuj do miękkości, a następnie włóż czosnek i imbir. Po 1-2 minutach wlej bulion z kurczaka i pomidory. Doprowadzić do wrzenia, od czasu do czasu mieszając. Następnie należy pozwolić płynowi zgęstnieć. Po zakończeniu dopraw pieprzem i solą do smaku. Następnie dodaj kurczaka pokrojonego na kawałki. Tutaj zależy od Twoich preferencji, gotuję z drobno posiekanym mięsem, aby było wygodniej jeść. Zmniejsz ogień i gotuj kurczaka w sosie przez około 1 godzinę, od czasu do czasu mieszając. Kiedy kurczak jest w pełni ugotowany. Pokrój ugotowane jajka na krzyż i dodaj do garnka z gulaszem. Gdy jajka się rozgrzeją, możesz je podać. Udekoruj gulasz kolendrą i ziołami. Daro Wat można spożywać z dowolnym dodatkiem, tortillami lub jako niezależne danie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Kardamon - 311 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Kurkuma - 325 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Kolendra Zielona - 25 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g