skład / składniki
metoda gotowania
zobaczyłem kolejny oryginalny przepis na ryby, spieszę się podzielić, aby twoje jedzenie było smaczne i oryginalne. Najpierw umyj winogrona, włóż je do rondla, napełnij wodą i gotuj. Po zagotowaniu po trzech minutach należy go spuścić. W międzyczasie woda się zagotuje, zajmijmy się rybą. Drobno posiekaj cebulę i umieść na patelni ze stopionym masłem, połóż rybę na cebuli. Teraz wszystko można posolić i pieprzyć do smaku, a następnie zalać wodą i winem. Ogólnie zaleca się przykrycie ryby naoliwionym pergaminem,ale zamiast tego przykrywam folią. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut, aż ryba stanie się miękka. Mam nadzieję, że nie zapomniałeś o winogronach, usunięto je z ognia na czas i nie rozgotowano. W międzyczasie nasza ryba jest duszona, możesz zacząć przygotowywać sos. Aby to zrobić, potrzebujemy żółtka, które mieszamy z sosem beszamelowym i wlewamy na patelnię, dodajemy tam masło i mieszamy na małym ogniu, aż będzie gładkie, nie doprowadzając sosu do wrzenia. Teraz dodaj bitą śmietanę, sól i wymieszaj. Sos jest gotowy i myślę, że w tym czasie ryba też. Włącz piekarnik, a gdy się nagrzewa, włóż rybę do naczynia do pieczenia, połóż na nim winogrona i napełnij wszystko sosem. Wkładamy do piekarnika i czekamy, aż nasza ryba się zrumieni. Flądra z winogronami jest gotowa. W połączeniu z białym winem będzie wyglądać świetnie na twoim stole.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Winogrona - 65 kcal/100g
- Flądra wędzona na gorąco - 192 kcal/100g
- Flądra gotowana - 103 kcal/100g
- Flądra świeża - 83 kcal/100g
- Białe wino - 78 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Bita śmietana - 257 kcal/100g