flądra z winogronami

oryginalne danie ma niesamowity smak!
VeraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 0 % 0 g
3 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min

zobaczyłem kolejny oryginalny przepis na ryby, spieszę się podzielić, aby twoje jedzenie było smaczne i oryginalne. Najpierw umyj winogrona, włóż je do rondla, napełnij wodą i gotuj. Po zagotowaniu po trzech minutach należy go spuścić. W międzyczasie woda się zagotuje, zajmijmy się rybą. Drobno posiekaj cebulę i umieść na patelni ze stopionym masłem, połóż rybę na cebuli. Teraz wszystko można posolić i pieprzyć do smaku, a następnie zalać wodą i winem. Ogólnie zaleca się przykrycie ryby naoliwionym pergaminem,ale zamiast tego przykrywam folią. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut, aż ryba stanie się miękka. Mam nadzieję, że nie zapomniałeś o winogronach, usunięto je z ognia na czas i nie rozgotowano. W międzyczasie nasza ryba jest duszona, możesz zacząć przygotowywać sos. Aby to zrobić, potrzebujemy żółtka, które mieszamy z sosem beszamelowym i wlewamy na patelnię, dodajemy tam masło i mieszamy na małym ogniu, aż będzie gładkie, nie doprowadzając sosu do wrzenia. Teraz dodaj bitą śmietanę, sól i wymieszaj. Sos jest gotowy i myślę, że w tym czasie ryba też. Włącz piekarnik, a gdy się nagrzewa, włóż rybę do naczynia do pieczenia, połóż na nim winogrona i napełnij wszystko sosem. Wkładamy do piekarnika i czekamy, aż nasza ryba się zrumieni. Flądra z winogronami jest gotowa. W połączeniu z białym winem będzie wyglądać świetnie na twoim stole.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Winogrona - 65   kcal/100g
  • Flądra wędzona na gorąco - 192   kcal/100g
  • Flądra gotowana - 103   kcal/100g
  • Flądra świeża - 83   kcal/100g
  • Białe wino - 78   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Bita śmietana - 257   kcal/100g

Podobne przepisy