papryka nadziewana ryżem i kurczakiem

rzadka równowaga smaku i korzyści-gotuj i smakuj. Faszerowana papryka jest z pewnością jednym z najbardziej lubianych dań późnego lata i wczesnej jesieni. Istnieje wiele przepisów na przygotowanie tego jedzenia, skupimy się na klasycznym przepisie kulinarnym, w którym papryka jest nadziewana mielonym kurczakiem.
KateriNNaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 5 g
tłuszcze 29 % 6 g
węglowodany 48 % 10 g
112 kcal
IG: 50 / 50 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Składniki

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ryż gotujemy do połowy

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    W tym czasie przewijamy mięso i cebulę przez maszynkę do mięsa (3 sztuki),

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj ryż, sól, pieprz i dobrze wymieszaj rękami. 

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następnie myjemy pieprz, myjemy go ostrożnie, wycinając tylko strąki z nasionami.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Nadziewamy paprykę, wkładamy do kotła.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Następnie robimy sos. Aby to zrobić, posiekaj marchewki na tarce i drobno posiekaj cebulę (pozostałe 2 cebule), dusić wszystko na patelni, na oleju roślinnym

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dodaj koncentrat pomidorowy i wrzącą wodę (tyle, na ile pozwala patelnia).

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wlej sos pieprzowy do kotła. W razie potrzeby dodaj więcej wody. I stawiamy na średnim ogniu przez 40-50 minut.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Podawaj ze śmietaną i chlebem. Smacznego!!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy - 871   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947   kcal/100g
  • Skwarki wieprzowe - 895   kcal/100g
  • Smalec - 797   kcal/100g
  • Szpik - 658   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kurczak mielony - 143   kcal/100g

Podobne przepisy