papryka nadziewana ryżem i kurczakiem
skład / składniki
15
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Składniki
Krok 3:
Ryż gotujemy do połowy
Krok 4:
W tym czasie przewijamy mięso i cebulę przez maszynkę do mięsa (3 sztuki),
Krok 5:
Dodaj ryż, sól, pieprz i dobrze wymieszaj rękami.
Krok 6:
Następnie myjemy pieprz, myjemy go ostrożnie, wycinając tylko strąki z nasionami.
Krok 7:
Nadziewamy paprykę, wkładamy do kotła.
Krok 8:
Następnie robimy sos. Aby to zrobić, posiekaj marchewki na tarce i drobno posiekaj cebulę (pozostałe 2 cebule), dusić wszystko na patelni, na oleju roślinnym
Krok 9:
Dodaj koncentrat pomidorowy i wrzącą wodę (tyle, na ile pozwala patelnia).
Krok 10:
Wlej sos pieprzowy do kotła. W razie potrzeby dodaj więcej wody. I stawiamy na średnim ogniu przez 40-50 minut.
Krok 11:
Podawaj ze śmietaną i chlebem. Smacznego!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy - 871 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947 kcal/100g
- Skwarki wieprzowe - 895 kcal/100g
- Smalec - 797 kcal/100g
- Szpik - 658 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kurczak mielony - 143 kcal/100g