Kurczak z pieczarkami i kalafiorem ze śmietaną
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Wlej olej do wolnowaru
2. Wkładamy tam pokrojone grzyby, smażymy
3. Dodaj pokrojonego kurczaka, smaż. Czekamy, aż wyparuje Cała & nbsp;ciecz
4. Dodaj kalafior (zdemontowany na kwiatostany)
5. Czekamy na zakończenie
6. Kładziemy śmietanę i ustawiamy tryb "gaszenia" na 20 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Kalafior - 28 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g