kurczak z pieczarkami i kalafiorem ze śmietaną

zdrowe i bardzo smaczne. Dobrze nadaje się do diet.
NataszaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 53 % 9 g
tłuszcze 29 % 5 g
węglowodany 18 % 3 g
87 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

1. Wlej olej do wolnowaru
2. Wkładamy tam pokrojone grzyby, smażymy
3. Dodaj pokrojonego kurczaka, smaż. Czekamy, aż wyparuje Cała & nbsp;ciecz
4. Dodaj kalafior (zdemontowany na kwiatostany)
5. Czekamy na zakończenie
6. Kładziemy śmietanę i ustawiamy tryb "gaszenia" na 20 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Kalafior - 28   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy