francuski zielony groszek z jarmużem

Ta sałatka jest szybka i łatwa w przygotowaniu. Jest smaczny, a co najważniejsze-zdrowy. Witaminy, połączenie różnych tekstur, zielony kolor-Zarówno oko, jak i ciało)
Julia ReznikovaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 2 g
tłuszcze 27 % 3 g
węglowodany 55 % 6 g
68 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Drobno posiekaj 4 łodygi zielonej cebuli

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Kroimy jarmuż

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Na głębokiej patelni lub rondlu z grubym dnem podgrzej olej, dodaj drobno posiekaną cebulę i jarmuż. Dusić przez kilka minut, aż kapusta zostanie zaszczepiona.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj groszek (bez rozmrażania), przyprawy i szklankę wody. Gotuj przez 10-15 minut, aż groszek będzie gotowy.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Skrop sokiem z cytryny przed podaniem. Smacznego!

łączy wszystkie odcienie zieleni i niesamowite korzyści. Ta sałatka jest doskonałym źródłem białka pochodzenia roślinnego. Ma wspaniałą konsystencję i pyszny smak!
jest przygotowywany w prosty i szybki sposób.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Groszek zielony świeży - 280   kcal/100g
  • Groszek zielony konserwowy - 55   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g

Podobne przepisy