francuski zielony groszek z jarmużem
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Drobno posiekaj 4 łodygi zielonej cebuli
Krok 2:
Kroimy jarmuż
Krok 3:
Na głębokiej patelni lub rondlu z grubym dnem podgrzej olej, dodaj drobno posiekaną cebulę i jarmuż. Dusić przez kilka minut, aż kapusta zostanie zaszczepiona.
Krok 4:
Dodaj groszek (bez rozmrażania), przyprawy i szklankę wody. Gotuj przez 10-15 minut, aż groszek będzie gotowy.
Krok 5:
Skrop sokiem z cytryny przed podaniem. Smacznego!
łączy wszystkie odcienie zieleni i niesamowite korzyści. Ta sałatka jest doskonałym źródłem białka pochodzenia roślinnego. Ma wspaniałą konsystencję i pyszny smak!
jest przygotowywany w prosty i szybki sposób.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g