kawior z bakłażana po grecku

oszczędzaj pyszne! Nie musisz wydawać pieniędzy na Artykuły spożywcze! Wszystko co najlepsze tutaj!
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 1 g
tłuszcze 56 % 9 g
węglowodany 38 % 6 g
109 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

myślę, że wszyscy pamiętają słynne zdanie z filmu "Iwan Wasiljewicz zmienia zawód" - " kawior zamorski-bakłażan!». Oferuję oryginalny przepis kulinarny, który pozwoli Ci cieszyć się prawdziwie królewskim jedzeniem o każdej porze roku – kawiorem z bakłażana po grecku.
bakłażany umyć i pokroić w plasterki, cebulę pokroić w cienkie plasterki. Umyj słodką paprykę i usuń łodygę z nasion. Następnie zanurz we wrzącej wodzie na 3-4 minuty, włóż do durszlaka, a następnie przepuść przez maszynę do mięsa.
czerwone dojrzałe pomidory również umyj i usuń szypułkę. Następnie przepuść przez maszynę do mięsa i zagotuj do połowy objętości. Włóż warzywa do emaliowanej patelni, dodaj cukier, sól, drobno posiekane zioła, mielone przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszaj.
podgrzej mieszaninę w temperaturze 70 stopni, nie zapominając o ciągłym mieszaniu. Następnie włóż kawior z bakłażana po grecku do wysterylizowanych gorących słoików i zamknij pokrywkami. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Bakłażany - 24   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy