skład / składniki
metoda gotowania
myślę, że wszyscy pamiętają słynne zdanie z filmu "Iwan Wasiljewicz zmienia zawód" - " kawior zamorski-bakłażan!». Oferuję oryginalny przepis kulinarny, który pozwoli Ci cieszyć się prawdziwie królewskim jedzeniem o każdej porze roku – kawiorem z bakłażana po grecku.
bakłażany umyć i pokroić w plasterki, cebulę pokroić w cienkie plasterki. Umyj słodką paprykę i usuń łodygę z nasion. Następnie zanurz we wrzącej wodzie na 3-4 minuty, włóż do durszlaka, a następnie przepuść przez maszynę do mięsa.
czerwone dojrzałe pomidory również umyj i usuń szypułkę. Następnie przepuść przez maszynę do mięsa i zagotuj do połowy objętości. Włóż warzywa do emaliowanej patelni, dodaj cukier, sól, drobno posiekane zioła, mielone przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszaj.
podgrzej mieszaninę w temperaturze 70 stopni, nie zapominając o ciągłym mieszaniu. Następnie włóż kawior z bakłażana po grecku do wysterylizowanych gorących słoików i zamknij pokrywkami. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g