skład / składniki
metoda gotowania
Sierpień, Wrzesień to najbardziej sezon dla niebieskich. Chociaż nadal nie mogę zrozumieć, dlaczego jednym z moich ulubionych warzyw jest bakłażan, ludzie tak nazywają. Są trochę fioletowe. Albo nawet białe i złote są. No cóż) zebraliśmy się tutaj, aby nie omawiać koloru bakłażana, ale ugotować bardzo smaczne jedzenie. I nie na jedno użycie "zjadłem i zapomniałem", ale na całą zimę. Dlatego z ilością, którą każdy sam określa, podaję przepis kulinarny w przeliczeniu na 1 kg bakłażana.
bierzemy tylko dojrzałe, mocne bakłażany, obieramy, kroimy w drobną kostkę i smażymy. Obierz pozostałe warzywa, trzy marchewki na grubej tarce, pokrój paprykę i cebulę w kostkę. Wszystko jest ponownie smażone i oddzielnie od siebie. Następnie łączymy wszystko, solimy, mieszamy i wysyłamy do piekarnika na 20 minut. W tym czasie przygotowujemy słoiki i sterylne pokrywki. W słoikach pakujemy nasz gorący kawior, sterylizujemy przez 30 minut, zwijamy i pozostawiamy do ostygnięcia. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu lub w lodówce, używać z chlebem. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g