sałatka na zimę jest łatwa z pomidorami

nigdy nie było tak łatwo i łatwo zrobić sałatkę na zimę!
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 86 % 6 g
31 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 D 11 h

pod koniec lata nadszedł czas, aby zaopatrzyć się w dary natury na zimę. Przede wszystkim kompoty, dżemy i sałatki warzywne zajmują miejsce na półkach w mojej spiżarni. Przygotowuję wiele sałatek i różnię się składem i metodami gotowania. Chcę podzielić się jednym z moich przepisów, który jest łatwiejszy do zrobienia, a rezultatem jest bardzo smaczne jedzenie. Ta sałatka może być spożywana jako osobne danie kulinarne, chociaż zwykle jest uzupełniana dowolnym codziennym jedzeniem.
umyte i obrane warzywa należy posiekać: pomidory i cebulę pokroić w pierścienie lub półpierścienie, paprykę, uprzednio uwolnioną z nasion, pokroić w plasterki, półpierścienie lub pierścienie, zetrzeć marchewkę i korzenie. Wymieszaj przygotowane warzywa, dodaj sól, wymieszaj i włóż do lodówki pod ładunek, aby wypuścić sok. Po 6-8 godzinach spuść powstałą ciecz, dodaj olej i rozpocznij obróbkę cieplną. Dusimy naszą sałatkę przez około 40 minut na małym ogniu. 5 minut przed końcem gotowania dodaj pieprz i liść laurowy. Sałatkę zamykamy w wysterylizowanych słoikach i odwracając do góry nogami, wkładamy do ostygnięcia w ciepłe miejsce.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Korzeń pietruszki - 49   kcal/100g

Podobne przepisy