Wegetariańskie gołąbki z fasolą w garnku

zróżnicuj swoje przepisy! Zwróć uwagę na nowy, bardzo smaczny! Białorusini, jak wszyscy prawosławni, poszczą przed Bożym Narodzeniem lub Wielkanocą. W tym czasie przygotowują tylko dania bezmięsne. Poniższy przepis kulinarny jest idealny jako posiłek bezmięsny. Nazywa się to "Gołąbkami z fasolą". Jeśli zamierzasz zachować post w tym roku, zacznij nagrywać różnorodne potrawy na ten okres.
Maria KruusAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 7 g
tłuszcze 26 % 9 g
węglowodany 54 % 19 g
198 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

Zacznijmy więc gotować "gołąbki z fasolą". Najpierw weź główkę kapusty i włóż ją do gorącej wody na kilka minut. Wyjmij go i zacznij odcinać liście u podstawy pnia. Następnie zajmij się fasolą. Odsuń ją od śmieci. Włóż do młynka i zmielić. Możesz zmiażdżyć w moździerzu, jeśli nie masz młynka do kawy. Wlej zmieloną fasolę do rondla. Wlej wrzącą wodę na wierzch i pozostaw do spęcznienia przez 30 minut. Następnie umieść patelnię na ogniu i ugotuj fasolę. Po ugotowaniu przełóż sito do szklanki woda. W tym czasie posiekaj cebulę i zioła i wymieszaj z gotowaną fasolą. Zrób sos z koncentratu pomidorowego. Aby to zrobić, dodaj do niego wodę, przyprawy, sól i pieprz. Wszystko dobrze wymieszaj. Następnie namocz strąki czerwonej papryki w garnku z wodą.
przechodzi do najważniejszego momentu tego kulinarnego przepisu. Przekręć gołąbki. Aby to zrobić, weź liść kapusty i umieść w nim nadzienie. Wkładamy gołąbki do rondla, mocno mocując je ze sobą strąkami czerwonej papryki. Na wierzch wszystko polej sosem. Postaw na ogień. Po ugotowaniu dusić na małym ogniu do miękkości.
zjedz to danie na gorąco. Podawaj Wegetariańskie gołąbki razem ze śmietaną.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Fasola - 328   kcal/100g
  • Biała fasola - 352   kcal/100g
  • Fasola ognista czerwona - 23   kcal/100g
  • Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g

Podobne przepisy