skład / składniki
metoda gotowania
Zacznijmy więc gotować "gołąbki z fasolą". Najpierw weź główkę kapusty i włóż ją do gorącej wody na kilka minut. Wyjmij go i zacznij odcinać liście u podstawy pnia. Następnie zajmij się fasolą. Odsuń ją od śmieci. Włóż do młynka i zmielić. Możesz zmiażdżyć w moździerzu, jeśli nie masz młynka do kawy. Wlej zmieloną fasolę do rondla. Wlej wrzącą wodę na wierzch i pozostaw do spęcznienia przez 30 minut. Następnie umieść patelnię na ogniu i ugotuj fasolę. Po ugotowaniu przełóż sito do szklanki woda. W tym czasie posiekaj cebulę i zioła i wymieszaj z gotowaną fasolą. Zrób sos z koncentratu pomidorowego. Aby to zrobić, dodaj do niego wodę, przyprawy, sól i pieprz. Wszystko dobrze wymieszaj. Następnie namocz strąki czerwonej papryki w garnku z wodą.
przechodzi do najważniejszego momentu tego kulinarnego przepisu. Przekręć gołąbki. Aby to zrobić, weź liść kapusty i umieść w nim nadzienie. Wkładamy gołąbki do rondla, mocno mocując je ze sobą strąkami czerwonej papryki. Na wierzch wszystko polej sosem. Postaw na ogień. Po ugotowaniu dusić na małym ogniu do miękkości.
zjedz to danie na gorąco. Podawaj Wegetariańskie gołąbki razem ze śmietaną.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Fasola - 328 kcal/100g
- Biała fasola - 352 kcal/100g
- Fasola ognista czerwona - 23 kcal/100g
- Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g