skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić wieprzowinę w piekarniku z serem i pomidorami? Przygotuj do tego niezbędne składniki. Wybierz wieprzowinę bez kości. Wygodne jest użycie szynki wieprzowej lub węglanu. Śmietana może mieć dowolną zawartość tłuszczu. Wybierz również ser według własnego gustu.
Krok 2:
Pokrój wieprzowinę w poprzek włókien na porcje o grubości około 1-1, 5 cm i ubij trochę młotkiem kuchennym.
Krok 3:
Każda żaroodporna forma nadaje się do pieczenia. Posmaruj go olejem roślinnym i połóż kawałki ubitego mięsa. Posyp solą i przyprawami. Jako przyprawa wystarczy zmielony pieprz.
Krok 4:
Zetrzyj ser. Odłóż trochę na bok do posypania. Drobno posiekaj natkę pietruszki. Obierz czosnek i przepuść przez prasę. Połącz ser, śmietanę, pietruszkę i czosnek.
Krok 5:
Równomiernie rozłóż powstałą masę serową na przygotowanych kawałkach mięsa.
Krok 6:
Umyj pomidory i pokrój w plasterki. Ułóż pokrojone pomidory na mięsie.
Krok 7:
Posyp odstawionym tartym serem. włóż mięso do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 35 do 40 minut. Podczas pieczenia kieruj się piekarnikiem.
Krok 8:
W tym czasie sok pojawi się w formie, a jego część będzie miała czas na odparowanie. Ser nie tylko się stopi, ale także lekko się zrumieni. Wyjmij gotowe mięso z piekarnika i podawaj na gorąco. Smacznego!
oprócz wieprzowiny w tym daniu można użyć dowolnego innego mięsa. Pamiętaj, że czas gotowania, a także smak i kaloryczność potrawy ulegną zmianie. Na przykład wołowina gotuje się dłużej niż wieprzowina, podczas gdy filet z kurczaka lub indyk jest mniejszy.
ser do tego dania nadaje się każdy-twardy, półtwardy, miękki, jak mozzarella. Najważniejsze jest to, że jest smaczny, wysokiej jakości, bez substytutów tłuszczów mlecznych i dobrze się topi.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g