skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić łódź z cukinii? Przygotuj składniki. Wziąłem świeże grzyby, ale możesz użyć mrożonych. Należy pamiętać, że czas smażenia ich nieznacznie wzrośnie, ponieważ dadzą dużo nadmiaru wilgoci, którą należy odparować.
Krok 2:
Cukinię (mam cukinię) umyj i osusz. Przeciąć na pół. Za pomocą noża wykonaj nacięcia wewnątrz, nie sięgając do skóry. Łyżką wyjmij miąższ i odłóż na bok. Dodamy go do mięsa mielonego później, drobno posiekając. A sama cukinia będzie podstawą naszych łodzi.
Krok 3:
Oczyść grzyby z gruzu, umyj i drobno posiekaj. Obierz cebulę i drobno posiekaj. Rozgrzej patelnię na kuchence. Wlej do niego olej roślinny. Podsmaż cebulę i grzyby na patelni na oleju, aż będą miękkie, mieszając. Zetrzyj twardy lub półtwardy ser na grubej tarce.
Krok 4:
Do gotowego mięsa mielonego (mam mieszankę kurczaka i wieprzowiny) dodaj smażone grzyby z cebulą, posiekaną miąższ cukinii i 2/3 części startego sera. Wszystko wymieszaj. Dodaj sól i pieprz do smaku. Włącz piekarnik na 190 stopni rozgrzać się.
Krok 5:
Wyłóż blachę do piekarnika lub blachę do pieczenia papierem do pieczenia. Ułóż przygotowane cukinię & quot; łódki & quot;. Napełnij je równomiernie mielonym mięsem. Na wierzch posyp pozostałym startym serem. Umieść blachę do pieczenia w nagrzanym piekarniku na około 40 minut. Czas i temperaturę pieczenia określ w piekarniku.
Krok 6:
Do" łodzi & quot; potrzebne są żagle. Zrobimy je ze świeżego ogórka. Umyj go wcześniej, odetnij krawędzie. Pokrój cienko na prostokątne talerze. Można to zrobić za pomocą bardzo ostrego zwykłego noża lub specjalnego noża do obierania. Użyj wykałaczki, aby nadać ogórkom kształt żagla.
Krok 7:
Włóż wykałaczki z ogórkiem żaglowym do gotowych gorących łodzi z cukinii i natychmiast podawaj. Smacznego!
ten przepis może jednocześnie osiągnąć kilka celów. Po pierwsze, szybko i smacznie nakarmić całą rodzinę, łącząc zarówno przystawkę, jak i gorącą w jednym przepisie; po drugie, zaskocz gości oryginalnym podaniem prostego dania, jeśli masz świąteczny obiad, i znowu je nakarmisz; i po trzecie, zawsze miej w rezerwie sprawdzony dobry przepis na gotowanie młodej cukinii, w której sezonie jest ich dużo. Więc ten przepis ma same zalety!
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Cukinia - 16 kcal/100g