ciasteczka z twarogiem Trójkąty z cukrem w piekarniku

twarożek, smaczny, miękki i przewiewny, do herbaty! Trójkątne ciasteczka z cukrem twarogowym pieczone w piekarniku. Same ciasteczka są pokryte skórką cukrową na zewnątrz, a wewnątrz są delikatne! Przepis sprawdzony i dość prosty w przygotowaniu! Spróbuj!
Julia M.Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 9 g
tłuszcze 31 % 21 g
węglowodany 56 % 38 g
374 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić ciasteczka Trójkąty? Przygotuj do tego wszystkie niezbędne składniki. Masło powinno być miękkie. Należy o to zadbać z wyprzedzeniem. Wyciągnij masło z lodówki i pozostaw w temperaturze pokojowej. Twarożek do przygotowania ciastek weź miękki i wilgotny.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby zrobić ciasto twarogowe, wymieszaj miękkie masło z 1-2 łyżkami cukru i dodaj twaróg. Zetrzyj wszystko ze sobą.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj szczyptę sody do ciasta.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Stopniowo dodawaj mąkę i zagniataj ciasto. Przesiej mąkę przez sito. To nasyci go tlenem, a gotowe produkty okażą się wspanialsze i delikatniejsze. Ilość mąki może być nieco większa lub mniejsza niż podana. Skoncentruj się na konsystencji ciasta.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Gotowe ciasto okaże się miękkie, plastikowe i nie będzie przyklejone do rąk.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozwałkuj ciasto na cienką warstwę o grubości 2-3 mm i wytnij z niego kółka. Nawiasem mówiąc, to świetny przepis na rozrywkę dla dzieci. Bardzo lubią pomagać w kuchni.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wsyp cukier do małego talerza i zwiń wycięte krążki ciasta.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Następnie złóż każdy okrąg na pół i ponownie na pół. Przykryj blachę do pieczenia papierem do gotowania i połóż na niej powstałe ciasteczka i lekko dociśnij każdy z nich, aby nie otwierały się podczas pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15-20 minut. Skoncentruj się na piekarniku.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Gotowe ciasteczka cukrowe będą miały apetyczny złoty kolor. Wyjmij blachę do pieczenia z piekarnika i ostudź ciasteczka.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Pyszne ciasteczka twarogowe są gotowe! Podawaj z herbatą lub kawą. Miłego poczęstunku!

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, przeczytaj o mące i jej właściwościach!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g

Podobne przepisy