skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak upiec filet z kurczaka z ziemniakami w piekarniku? Aby to zrobić, przygotuj niezbędne składniki. Jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często sól i pieprz są już obecne w takich mieszankach, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie i przepełnienie naczynia.
Krok 2:
Filet z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w poprzek.
Krok 3:
Pokonaj każdy kawałek młotkiem, starając się zachować integralność kawałka. Posyp powstałe kawałki kurczaka przyprawami do kurczaka, suchym czosnkiem, solą i pieprzem. Jeśli chcesz, możesz zastąpić suchy czosnek 1-2 ząbkami świeżego, przepuszczonego przez prasę.
Krok 4:
Napełnij kurczaka kefirem, wymieszaj i pozostaw do marynowania w lodówce na 1 godzinę lub dłużej.
Krok 5:
Obierz i pokrój ziemniaki w plasterki. Sól, pieprz ziemniaki, wlej 2 łyżki. l olej roślinny i wymieszaj. Posypałam ziemniaki pozostałymi przyprawami z kurczaka.
Krok 6:
Umyj pomidory i pokrój w plasterki. Pomidory wybierz soczyste, ale gęste. Miękkie owoce nie zachowują dobrze kształtu, podczas krojenia i gotowania rozprzestrzeniają się w bezkształtną masę i psują wygląd potrawy.
Krok 7:
Pokrój cebulę w cienkie pierścienie.
Krok 8:
Zetrzyj ser na grubej tarce.
Krok 9:
W naczyniu do pieczenia wysmarowanym pozostałym olejem roślinnym ułóż wszystkie ziemniaki.
Krok 10:
Rozłóż krążki cebuli na wierzchu.
Krok 11:
Ułóż przygotowany filet z kurczaka na cebuli.
Krok 12:
Rozłóż krążki pomidorów na wierzchu filetów.
Krok 13:
Połącz starty ser z pozostałą marynatą kefirową z kurczaka i wymieszaj.
Krok 14:
Rozłóż masę serowo-kefirową na pomidorach cienką, równą warstwą. Umieść formę w piekarniku nagrzanym do 180°C na 40-45 minut. Jeśli ser zacznie się rumienić,a ziemniaki z kurczakiem nie są jeszcze gotowe, przykryj formę folią. Smacznego!
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal / 100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal / 100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal / 100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal / 100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal / 100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal / 100g
- Czosnek w proszku - 331 kcal/100g