skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
To jest to, czego potrzebujemy, aby zrobić pyszne mikro-ciasta, no cóż, sól i cukier. Jajka są w nadzieniu. W cieście nie ma jajek!
Krok 2:
O nadzieniu w skrócie: jajka na twardo i cebulę kroimy. dodaj stopiony miękki ser (możesz zastąpić majonezem) i wszystko wymieszaj.
Krok 3:
Oto nadzienie: gęsta, lepka, cebulowo-jajeczna masa.
Krok 4:
Teraz ciasto! Rozpuść masło. Podgrzewam w kuchence mikrofalowej.
Krok 5:
Mleko, masło, sól, cukier wymieszać. Mieszanka powinna być ciepła!!! Dodaj drożdże. Delikatnie wymieszaj i odstaw na 5 minut. w tym czasie możesz po prostu włączyć piekarnik, aby się rozgrzał, zdobyć mąkę, sito i wałek do ciasta.
Krok 6:
Przesiej mąkę i dodaj stopniowo. Najpierw mieszając mieszaninę łyżką.
Krok 7:
Jeszcze trochę.
Krok 8:
A potem jeszcze trochę, a potem rękami tworzymy miękką Kolobok i trochę go mieszamy! Gruby, miękki, nie przykleja się do uchwytów-po prostu piękno!
Krok 9:
Oto jest, nasza bryła!
Krok 10:
Delhi na 6 równych części.
Krok 11:
Rozwałkuj jedną część w prostokąt. wzdłuż dłuższego boku układamy nadzienie paskiem i zwijamy wszystko rolką, ściskamy końce (to zwijanie rolki daje pożądaną warstwowość) ciasto doskonale się rozwałkowuje do stanu "stół widzę cię" i jednocześnie nie pęka, ale potrzebujemy grubości około 3 mm.
Krok 12:
Teraz najważniejsza rzecz. Ktoś wyda się to zabawne, ktoś zdecyduje, że jest to zbyt trudne (dla takich dodam inne opcje na końcu) "kroimy" na kawałki z krawędzią dłoni. Technika "cięcia": lewą ręką mocno trzymamy miejsce, w którym chcemy odciąć kawałek, aby główna rolka nie drgała. prawą ręką, jakby piłujemy żebro ruchami. piłujemy tam iz powrotem, nie naciskamy!!! Nadzienie wyjdzie z drugiej strony! Chociaż i tak wychodzi, jeśli się nie dostosuje. wysiadła-uszczypnij)
Krok 13:
Oto łyżeczka obok surowego pasztecika.
Krok 14:
Tutaj są gotowi wejść do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy przez 25-30 minut. Jeśli lubisz bardziej różowe, piecz dłużej, ale wtedy nie będą miękkie, ale chrupiące. nie musisz ich niczego smarować.
Krok 15:
Cóż, oto są! gotowe maluchy. Najsmaczniejsze, najdelikatniejsze kruche malutkie. wyszło mi 40 sztuk. Ktoś zdołał & quot;przeciąć & quot; aż 55! I tak! nadzienie tu i ówdzie się rozłożyło! powiedziałem już, że najlepsze jest takie cięcie z twarogiem lub tłuczonymi ziemniakami. A więc kawałki zielonej cebuli podczas cięcia starały się pozostać na środku i nie dostać się do żadnego ciasta i przeszkadzać w przyklejeniu krawędzi(((
teraz trzy alternatywne sposoby cięcia tego konkretnego ciasta (nie zapomniałeś, jaka jest główna zasada warstwowania?!):
1. Słodki i dla początkujących: do nadzienia bierzemy cukierki typu "Biedronka", kroimy na pół. rozłóż kawałki na cieście w niewielkiej odległości. następnie wszystko w rolce i piłujemy, piłujemy, piłujemy między kawałkami cukierków. dobrze skleja krawędzie. mikro placki z roztopionymi cukierkami są pyszne!
2. Jeśli nie chcesz być słodki, ale nie możesz go piłować: robimy wszystko na etapie bułki. i do piekarnika! Cóż, nie będzie Mini placków, będą Mini bułki. Też świetnie smakuje!
3. Dla tych, którzy oparli się na rozmiarze Mini, ale nie można go piłować: tutaj przydaje się nasza właściwość toczenia "stół widzę cię". rozwałkuj ciasto, aż będzie przezroczyste. złóż na pół i jeszcze na pół. nadzienie kładziemy w stosach, pół łyżeczki w odległości wzdłuż jednej krawędzi.przykryj drugą krawędź i wytnij mikro-kubki szklanką. Twoje mikro-paszteciki z dowolnym nadzieniem wyjdą idealnie!
najważniejszą rzeczą do zapamiętania jest to, w jaki sposób wybierzesz główną warstwę ciasta!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser "megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g