placki dla dzieci z cudownego ciasta z cebulą i jajkiem w piekarniku

pyszny w smaku, łatwy i szybki w przygotowaniu. Ciasto jest po prostu niesamowite.Najbardziej miękki i łatwy w obsłudze.Po upieczeniu kruchy i kruchy, po prostu topi się.Oryginalny sposób cięcia.Nie najprostszy technicznie, ale potem w dodatkach dodam, jak sobie z tym radzę.Chociaż raz upieczesz inne ciasto drożdżowe, nie będziesz już chciał gotować!Dzisiaj piekłem z zieloną cebulą i jajkiem,do tej metody cięcia niezbyt wygodne nadzienie.Takie cięcie jest dobre z ziemniakami i twarogiem. kruche i kruche w smaku, ciasto drożdżowe bez wzrostu. natychmiast pieczemy i jemy
LollipopAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 9 g
tłuszcze 32 % 17 g
węglowodany 51 % 27 g
281 kcal
IG: 7 / 0 / 93

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    To jest to, czego potrzebujemy, aby zrobić pyszne mikro-ciasta, no cóż, sól i cukier. Jajka są w nadzieniu. W cieście nie ma jajek!

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    O nadzieniu w skrócie: jajka na twardo i cebulę kroimy. dodaj stopiony miękki ser (możesz zastąpić majonezem) i wszystko wymieszaj.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Oto nadzienie: gęsta, lepka, cebulowo-jajeczna masa.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Teraz ciasto! Rozpuść masło. Podgrzewam w kuchence mikrofalowej.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Mleko, masło, sól, cukier wymieszać. Mieszanka powinna być ciepła!!! Dodaj drożdże. Delikatnie wymieszaj i odstaw na 5 minut. w tym czasie możesz po prostu włączyć piekarnik, aby się rozgrzał, zdobyć mąkę, sito i wałek do ciasta.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przesiej mąkę i dodaj stopniowo. Najpierw mieszając mieszaninę łyżką.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Jeszcze trochę.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    A potem jeszcze trochę, a potem rękami tworzymy miękką Kolobok i trochę go mieszamy! Gruby, miękki, nie przykleja się do uchwytów-po prostu piękno!

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Oto jest, nasza bryła!

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Delhi na 6 równych części.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Rozwałkuj jedną część w prostokąt. wzdłuż dłuższego boku układamy nadzienie paskiem i zwijamy wszystko rolką, ściskamy końce (to zwijanie rolki daje pożądaną warstwowość) ciasto doskonale się rozwałkowuje do stanu "stół widzę cię" i jednocześnie nie pęka, ale potrzebujemy grubości około 3 mm.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Teraz najważniejsza rzecz. Ktoś wyda się to zabawne, ktoś zdecyduje, że jest to zbyt trudne (dla takich dodam inne opcje na końcu) "kroimy" na kawałki z krawędzią dłoni. Technika "cięcia": lewą ręką mocno trzymamy miejsce, w którym chcemy odciąć kawałek, aby główna rolka nie drgała. prawą ręką, jakby piłujemy żebro ruchami. piłujemy tam iz powrotem, nie naciskamy!!! Nadzienie wyjdzie z drugiej strony! Chociaż i tak wychodzi, jeśli się nie dostosuje. wysiadła-uszczypnij)

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Oto łyżeczka obok surowego pasztecika.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Tutaj są gotowi wejść do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy przez 25-30 minut. Jeśli lubisz bardziej różowe, piecz dłużej, ale wtedy nie będą miękkie, ale chrupiące. nie musisz ich niczego smarować.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Cóż, oto są! gotowe maluchy. Najsmaczniejsze, najdelikatniejsze kruche malutkie. wyszło mi 40 sztuk. Ktoś zdołał & quot;przeciąć & quot; aż 55! I tak! nadzienie tu i ówdzie się rozłożyło! powiedziałem już, że najlepsze jest takie cięcie z twarogiem lub tłuczonymi ziemniakami. A więc kawałki zielonej cebuli podczas cięcia starały się pozostać na środku i nie dostać się do żadnego ciasta i przeszkadzać w przyklejeniu krawędzi(((

teraz trzy alternatywne sposoby cięcia tego konkretnego ciasta (nie zapomniałeś, jaka jest główna zasada warstwowania?!):

1. Słodki i dla początkujących: do nadzienia bierzemy cukierki typu "Biedronka", kroimy na pół. rozłóż kawałki na cieście w niewielkiej odległości. następnie wszystko w rolce i piłujemy, piłujemy, piłujemy między kawałkami cukierków. dobrze skleja krawędzie. mikro placki z roztopionymi cukierkami są pyszne!

2. Jeśli nie chcesz być słodki, ale nie możesz go piłować: robimy wszystko na etapie bułki. i do piekarnika! Cóż, nie będzie Mini placków, będą Mini bułki. Też świetnie smakuje!

3. Dla tych, którzy oparli się na rozmiarze Mini, ale nie można go piłować: tutaj przydaje się nasza właściwość toczenia "stół widzę cię". rozwałkuj ciasto, aż będzie przezroczyste. złóż na pół i jeszcze na pół. nadzienie kładziemy w stosach, pół łyżeczki w odległości wzdłuż jednej krawędzi.przykryj drugą krawędź i wytnij mikro-kubki szklanką. Twoje mikro-paszteciki z dowolnym nadzieniem wyjdą idealnie!

najważniejszą rzeczą do zapamiętania jest to, w jaki sposób wybierzesz główną warstwę ciasta!

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser "megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Suche drożdże - 410   kcal/100g

Podobne przepisy