skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Przygotuj produkty według listy. Lepiej jest wziąć świeże brokuły, jeśli nie jest to możliwe, możesz wziąć zamrożone, nie można go rozmrozić, biorę mrożoną kapustę. Lepiej też wziąć świeży filet z piersi. Ser jest odpowiedni dla każdego, który jest dostępny w domu lub jak, biorę półstały. Śmietana 10% tłuszczu, suche przyprawy można wziąć do smaku. Przygotuj naczynie do pieczenia w piekarniku.
Krok 2:

Podziel kapustę na kwiatostany i spłucz pod bieżącą zimną wodą. Jeśli kapusta jest zamrożona, nie musisz nic z nią robić. Wystarczy otworzyć torbę, zagotować wodę, dodać sól i włożyć do niej kapustę. Gotuj krótko-dosłownie 5-6 minut.
Krok 3:

Filet z kurczaka opłucz, osusz i pokrój w drobną kostkę. Na patelni w niewielkiej ilości oleju smażyć filety, aż zmieni kolor ze wszystkich stron. Na tym etapie kapustę należy posolić, w razie potrzeby dodać mielony pieprz i ulubione suche przyprawy. Kurczaka nie można smażyć, ale marynować go prostym solą i pieprzem, dodać sos sojowy lub ugotować, a następnie pokroić.
Krok 4:

Umieść naczynie do pieczenia na stole, włóż do niego smażony filet z kurczaka, zakrywając całe dno. Połóż kapustę zdemontowaną na kwiatostanach na wierzchu fileta z kurczaka.
Krok 5:

Wlać śmietanę na kapustę i kurczaka, równomiernie posypać startym serem. Włóż formę do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 20-25 minut lub do uzyskania rumianej skórki serowej.
Krok 6:

Podawaj pieczonego kurczaka z brokułami na gorąco. To niezależne danie dietetyczne jest odpowiednie dla osób z ograniczeniami żywieniowymi i dzieci. Na pełny obfity obiad firma może zaoferować makaron, gotowany ryż lub ziemniaki.
dla tych, którzy kochają kapustę brokułową, ta wersja jej przygotowania będzie smakować. Tutaj zachowane są przydatne substancje warzywa, a także jego przyjemny szmaragdowy kolor. A w towarzystwie kurczaka, sera i śmietany okazuje się również bardzo smaczne.
Ogólnie rzecz biorąc, kapusta brokułowa nie ma nieprzyjemnego specyficznego smaku i zapachu, Tekstura kapusty jest przyjemna i cieszy wygląd. Dlatego taka kapusta nie ma wielu przeciwników. Jeśli nadal była rzadkim gościem w codziennym menu, możesz spróbować ugotować ją dokładnie tak, aby naprawić to nieporozumienie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Brokuły - 33 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g




