skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby zrobić pizzę, przygotuj niezbędne składniki. Umyj pomidory. Kiełbasę pokroić w cienkie plasterki. Mąkę najwyższej jakości należy przesiać przez sito, aby nasycić ją tlenem. Podgrzej wodę, aż będzie ciepła.
Krok 2:
Aby zrobić ciasto na pizzę, weź wygodną, przestronną miskę, w której zagniatasz ciasto. Wlej ciepłą wodę do miski i dodaj suche drożdże. Sprawdź temperaturę wody ręką. Jeśli jest to dla Ciebie wygodne, możesz dodać drożdże. Jeśli jest zbyt gorący, drożdże w nim umrą, a ciasto nie zadziała.
Krok 3:
Następnie w misce do drożdży dodaj olej roślinny, sól i cukier. Wymieszać.
Krok 4:
Stopniowo dodawaj przesianą mąkę i zagniataj ciasto. Mąka może potrzebować trochę więcej lub mniej. Zależy to od jakości samej mąki. W ilości mąki kieruj się konsystencją ciasta. Nie powinien przyklejać się do rąk.
Krok 5:
Przykryj gotowe ciasto ręcznikiem i umieść w ciepłym miejscu na 1 godzinę, aby pasowało.
Krok 6:
Podziel ciasto na części. Z tej ilości uzyskuje się 10-14 części. (w zależności od zamierzonej wielkości pizzy). Rozłóż ciasto na papierze do pieczenia i zwiń każdą część w małe kółko.
Krok 7:
Każdą pizzę posmaruj odrobiną koncentratu pomidorowego i ułóż posiekaną kiełbasę.
Krok 8:
Pokrój ogórki kiszone w kółka i ułóż na pizzy.
Krok 9:
Pokrój pomidory w cienkie plasterki i ułóż na kiełbasie i ogórkach kiszonych.
Krok 10:
Obficie posyp pizzę serem startym na drobnej tarce. Umieść blachę do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 200 stopni na 20 minut. Skoncentruj się na piekarniku. Wszystkie składniki nadzienia są gotowe, a gotowość ciasta można sprawdzić, patrząc na pizzę od dołu. Powinien stać się różowy i apetyczny.
Krok 11:
Wyjmij gotową pizzę z piekarnika i poczęstuj się. Smacznego!
spróbuj dodać grzyby do pizzy.
przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Przeczytaj wiele przydatnych informacji o mące i jej właściwościach w tym artykule!
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji w tym artykule !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Kiełbasa z tłuszczem - 436 kcal/100g
- Kiełbasa wieprzowa - 274 kcal/100g
- Kiełbasa cielęca - 316 kcal/100g
- Mięso suszone - 264 kcal/100g
- Kiełbasa z wątróbki cielęcej - 265 kcal/100g
- Mortadella - 345 kcal/100g
- Kiełbasa osobna - 232 kcal/100g
- Pieczona kiełbasa cielęca - 343 kcal/100g
- Pieczona kiełbasa wieprzowa - 364 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g