mini pizza w piekarniku

pyszna i satysfakcjonująca przekąska dla całej rodziny. Takie małe pizze są bardzo popularne na stole dla dzieci. Jest to bardzo wygodne, gdy planowana jest duża liczba zjadaczy. Taka pizza jest pyszna zarówno na ciepło, jak i na zimno. Nadzienie do pizzy można urozmaicić według własnych upodobań. To jest pyszne!!!
Julia M.Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 8 g
tłuszcze 19 % 7 g
węglowodany 58 % 21 g
179 kcal
IG: 10 / 0 / 90

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby zrobić pizzę, przygotuj niezbędne składniki. Umyj pomidory. Kiełbasę pokroić w cienkie plasterki. Mąkę najwyższej jakości należy przesiać przez sito, aby nasycić ją tlenem. Podgrzej wodę, aż będzie ciepła.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby zrobić ciasto na pizzę, weź wygodną, przestronną miskę, w której zagniatasz ciasto. Wlej ciepłą wodę do miski i dodaj suche drożdże. Sprawdź temperaturę wody ręką. Jeśli jest to dla Ciebie wygodne, możesz dodać drożdże. Jeśli jest zbyt gorący, drożdże w nim umrą, a ciasto nie zadziała.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie w misce do drożdży dodaj olej roślinny, sól i cukier. Wymieszać.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Stopniowo dodawaj przesianą mąkę i zagniataj ciasto. Mąka może potrzebować trochę więcej lub mniej. Zależy to od jakości samej mąki. W ilości mąki kieruj się konsystencją ciasta. Nie powinien przyklejać się do rąk.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przykryj gotowe ciasto ręcznikiem i umieść w ciepłym miejscu na 1 godzinę, aby pasowało.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Podziel ciasto na części. Z tej ilości uzyskuje się 10-14 części. (w zależności od zamierzonej wielkości pizzy). Rozłóż ciasto na papierze do pieczenia i zwiń każdą część w małe kółko.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Każdą pizzę posmaruj odrobiną koncentratu pomidorowego i ułóż posiekaną kiełbasę.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Pokrój ogórki kiszone w kółka i ułóż na pizzy.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Pokrój pomidory w cienkie plasterki i ułóż na kiełbasie i ogórkach kiszonych.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Obficie posyp pizzę serem startym na drobnej tarce. Umieść blachę do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 200 stopni na 20 minut. Skoncentruj się na piekarniku. Wszystkie składniki nadzienia są gotowe, a gotowość ciasta można sprawdzić, patrząc na pizzę od dołu. Powinien stać się różowy i apetyczny.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Wyjmij gotową pizzę z piekarnika i poczęstuj się. Smacznego!

spróbuj dodać grzyby do pizzy.

przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Przeczytaj wiele przydatnych informacji o mące i jej właściwościach w tym artykule!

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji w tym artykule !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Kiełbasa z tłuszczem - 436   kcal/100g
  • Kiełbasa wieprzowa - 274   kcal/100g
  • Kiełbasa cielęca - 316   kcal/100g
  • Mięso suszone - 264   kcal/100g
  • Kiełbasa z wątróbki cielęcej - 265   kcal/100g
  • Mortadella - 345   kcal/100g
  • Kiełbasa osobna - 232   kcal/100g
  • Pieczona kiełbasa cielęca - 343   kcal/100g
  • Pieczona kiełbasa wieprzowa - 364   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 16   kcal/100g
  • Suche drożdże - 410   kcal/100g

Podobne przepisy