zimny barszcz z kiełbasą
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
gotuj jajka i ziemniaki. Wlej trzy litry wody do rondla. Zetrzyj buraki na grubej tarce. Przenosimy go do rondla z wodą, podpalamy i doprowadzamy do wrzenia, solimy i dodajemy ocet jabłkowy.
Obierz ziemniaki i pokrój je w kostkę. Pokrój ogórki, kiełbasę, drobno posiekaj jajka na twardo, świeże zioła. Przenosimy wszystkie te produkty do osobnej miski, mieszamy i wkładamy do lodówki.
schłodź bulion z buraków pod pokrywką, nie wkładaj go do lodówki. Podając Barszcz, wlej mieszankę warzywną na talerz, wlej bulion z buraków, dodaj sól do smaku i śmietanę w razie potrzeby. Smacznego!
Obierz ziemniaki i pokrój je w kostkę. Pokrój ogórki, kiełbasę, drobno posiekaj jajka na twardo, świeże zioła. Przenosimy wszystkie te produkty do osobnej miski, mieszamy i wkładamy do lodówki.
schłodź bulion z buraków pod pokrywką, nie wkładaj go do lodówki. Podając Barszcz, wlej mieszankę warzywną na talerz, wlej bulion z buraków, dodaj sól do smaku i śmietanę w razie potrzeby. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbasa"amatorska" - 291 kcal/100g
- Kiełbasa "Ukraińska" - 404 kcal/100g
- Kiełbasa"cukrzycowa" - 254 kcal/100g
- Kiełbasa "doktorska" - 197 kcal/100g
- Kiełbasa dietetyczna - 170 kcal/100g
- Kiełbasa"mleczna" - 252 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g