skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki.
Krok 2:
Aby przygotować tak wspaniały posiłek, Zwykle myję ryż.
Krok 3:
Następnie wlej około jednej szklanki wody do garnka i umieść ją na kuchence.
Krok 4:
Gdy tylko woda się zagotuje, rozłóż ryż i gotuj przez około dwie do trzech minut i wrzuć do durszlaka.
Krok 5:
Spłucz zimną wodą.
Krok 6:
I ponownie włóż do rondla, napełnij wodą i gotuj, aż będzie całkowicie ugotowany.
Krok 7:
Następnie wrzuć go do durszlaka, pozwól mu spłynąć całą wodą i połóż na talerzu.
Krok 8:
Mak zalewamy wrzątkiem, a następnie spuszczamy wodę
Krok 9:
I zmiażdż w moździerzu lub możesz wałkiem do ciasta.
Krok 10:
Migdały zalać wrzącą wodą, obrać z łuski, a następnie zmiażdżyć w naczyniu do kutyi (możesz wziąć dowolne orzechy).
Krok 11:
Następnie dodaj cukier,
Krok 12:
Zmiażdżony mak, trochę wody i dokładnie wymieszaj wszystkie te składniki.
Krok 13:
Rodzynki zalej wrzącą wodą, spuść wodę i spłucz zimną wodą.
Krok 14:
Następnie wymieszaj rodzynki z masą ryżową.
Krok 15:
Posyp cukrem pudrem i udekoruj orzechami włoskimi.
Krok 16:
Kutia z ryżu jest gotowa!
Krok 17:
Smacznego!
uwielbiam ten przepis kulinarny, ponieważ jest lekki i łatwy do przygotowania.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal / 100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal / 100g
- Mak (ziarno) - 556 kcal/100g
- Mak - 556 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g