dżem z wiciokrzewu pięć minut
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
aby przygotować dżem "pięć minut", weź jagody wiciokrzewu i cukier w równych proporcjach. Umyj i posortuj jagody, wlej cukier do rondla (najlepiej emaliowany, do dłuższego przechowywania). Następnie postaw na najmniejszy ogień, aby rozpuścić cukier.
w razie potrzeby możemy dodać kilka łyżek wody, syrop gotuje się z nim szybciej. Nie zapomnij o mieszaniu, w przeciwnym razie dżem zacznie się palić. Doprowadź do wrzenia, a następnie gotuj przez pięć minut (uzasadnij nazwę przepisu!), od czasu do czasu usuwając piankę.
wszystko, nasza "pięciominutowa" jest gotowa! Aby zachować & nbsp;na zimę należy schłodzić dżem, następnie ponownie gotować przez pięć minut i zwinąć do wysterylizowanych słoików.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wiciokrzew - 30 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g