skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić makaron z kurczakiem pieczony w piekarniku? Przygotuj do tego niezbędne składniki. Możesz wziąć dowolny makaron według własnego gustu. Jako kurczaka biorę filet z kurczaka. Ale mogą to być dowolne części kurczaka.
Krok 2:
Makaron należy wcześniej ugotować. Aby to zrobić, zanurz je we wrzącej wodzie i gotuj zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Posolić. Makaron powinien stać się miękki. Wrzuć je do durszlaka i spłucz zimną wodą. Zostaw całą wodę ze szkła.
Krok 3:
Obierz cebulę, opłucz i pokrój niezbyt drobno. Pokrój filet z kurczaka na małe kawałki. Wlej trochę oleju roślinnego na gorącą patelnię i włóż posiekaną cebulę. Następnie dodaj do niego pokrojone mięso z kurczaka.
Krok 4:
Smaż wszystko razem na małym ogniu przez 5-7 minut. Posyp trochę solą i przyprawami.
Krok 5:
Następnie wymieszaj smażonego kurczaka z makaronem.
Krok 6:
Nasmaruj naczynie do pieczenia olejem roślinnym i włóż do niego makaron z kurczakiem.
Krok 7:
W osobnej misce wymieszaj mleko z jajkami. Dodaj sól i przyprawy. Możesz dodać trochę suszonych aromatycznych ziół.
Krok 8:
Wlej makaron do powstałej mieszanki, uważając, aby rozprowadzić go bardziej równomiernie.
Krok 9:
Posyp wszystko startym serem. Dodałam jeszcze trochę papryki. Umieść formę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na 20 do 30 minut. Podczas pieczenia kieruj się piekarnikiem.
Krok 10:
Gotowy kurczak z makaronem będzie wyglądał bardzo apetycznie i trochę się zrumieni. Wyjmij formę z piekarnika. Ułóż naczynie na talerzach i podawaj na gorąco. Smacznego!
jak prawidłowo ugotować makaron, jak ugotować makaron al dente, jak wybrać produkt wysokiej jakości, aby uniknąć rozczarowań i nie tylko przeczytaj artykuł "makaron i makaron-subtelności wyboru i sekrety gotowania" .
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser"Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g