makaron z kurczakiem pieczony w piekarniku

proste i satysfakcjonujące danie dla całej rodziny-bez większych kłopotów! Pieczony makaron z kurczakiem w piekarniku okazuje się tak interesujący, że można go podawać nawet na świątecznym stole. To danie z pewnością spodoba się wszystkim członkom twojej rodziny, nawet najbardziej wybrednym!
Julia M.Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 34 % 12 g
tłuszcze 20 % 7 g
węglowodany 46 % 16 g
180 kcal
IG: 18 / 82 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić makaron z kurczakiem pieczony w piekarniku? Przygotuj do tego niezbędne składniki. Możesz wziąć dowolny makaron według własnego gustu. Jako kurczaka biorę filet z kurczaka. Ale mogą to być dowolne części kurczaka.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Makaron należy wcześniej ugotować. Aby to zrobić, zanurz je we wrzącej wodzie i gotuj zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Posolić. Makaron powinien stać się miękki. Wrzuć je do durszlaka i spłucz zimną wodą. Zostaw całą wodę ze szkła.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Obierz cebulę, opłucz i pokrój niezbyt drobno. Pokrój filet z kurczaka na małe kawałki. Wlej trochę oleju roślinnego na gorącą patelnię i włóż posiekaną cebulę. Następnie dodaj do niego pokrojone mięso z kurczaka.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Smaż wszystko razem na małym ogniu przez 5-7 minut. Posyp trochę solą i przyprawami.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie wymieszaj smażonego kurczaka z makaronem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Nasmaruj naczynie do pieczenia olejem roślinnym i włóż do niego makaron z kurczakiem.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    W osobnej misce wymieszaj mleko z jajkami. Dodaj sól i przyprawy. Możesz dodać trochę suszonych aromatycznych ziół.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wlej makaron do powstałej mieszanki, uważając, aby rozprowadzić go bardziej równomiernie.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Posyp wszystko startym serem. Dodałam jeszcze trochę papryki. Umieść formę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na 20 do 30 minut. Podczas pieczenia kieruj się piekarnikiem.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Gotowy kurczak z makaronem będzie wyglądał bardzo apetycznie i trochę się zrumieni. Wyjmij formę z piekarnika. Ułóż naczynie na talerzach i podawaj na gorąco. Smacznego!

jak prawidłowo ugotować makaron, jak ugotować makaron al dente, jak wybrać produkt wysokiej jakości, aby uniknąć rozczarowań i nie tylko przeczytaj artykuł "makaron i makaron-subtelności wyboru i sekrety gotowania"

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili). 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342   kcal/100g
  • Makaron z mąki 1 klasy - 333   kcal/100g
  • Makaron z mąki w / C - 338   kcal/100g
  • Makaron gotowany - 135   kcal/100g
  • Makaron - 338   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser"Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy