skrzydełka miodowe w piekarniku

pyszne i niedrogie dla całej rodziny na co dzień! Spróbuj! Prosta marynata z miodu, czosnku i przypraw sprawi, że skrzydełka miodu w piekarniku będą soczyste i apetyczne. Dzięki miodowi skóra stanie się chrupiąca i złocista. Takie jedzenie spodoba się zarówno dorosłym, jak i dzieciom!
PerłaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 55 % 18 g
tłuszcze 36 % 12 g
węglowodany 9 % 3 g
194 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić skrzydełka z kurczaka w marynacie miodowej? Przede wszystkim przygotuj wszystkie niezbędne produkty zgodnie z listą. Usuń nadmiar piór ze skrzydeł (jeśli są dostępne), umyj je w zimnej wodzie i osusz papierowymi serwetkami.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przygotuj marynatę. W głębokim małym pojemniku dodaj miód, sól, czosnek przepuszczony przez prasę oraz zmieloną czerwoną i czarną paprykę. Ilość każdego składnika można zwiększyć lub zmniejszyć według własnych upodobań, szczególnie w przypadku soli i czosnku.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wszystko dokładnie wymieszaj, aż sól całkowicie się rozpuści.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wyślij skrzydełka do głębokiego dużego kubka lub garnka. Dodaj do nich marynatę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wszystko dobrze wymieszaj, aby marynata była równomiernie rozłożona na wszystkie skrzydła. Zawiń filiżankę w folię spożywczą(lub przykryj, jeśli używasz garnka). Wyślij filiżankę na chwilę w chłodne miejsce (godzinę, dwie lub więcej). Dobrze, jeśli możesz zostawić marynowanie w lodówce na całą noc.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia. Jeszcze raz wymieszaj skrzydła i ułóż jedną równą warstwę na blasze do pieczenia. Wyślij do nagrzanego piekarnika na 30-40 minut w temperaturze 180-220 stopni (temperatura i czas zależą od możliwości piekarnika).

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Następnie ustaw tryb & quot; grill & quot; lub & quot; konwekcja & quot; i pozostaw skrzydełka w piekarniku, aż się zrumienią. Jeśli nie masz takich trybów, bardzo nieznacznie zwiększ temperaturę piekarnika i upiecz skrzydła, aż będą całkowicie ugotowane. Uważaj, aby się nie wypaliły.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Gotowe, można podawać!

pieczone skrzydełka w piekarniku skrzydełka z kurczaka z miodem to wspaniały rodzaj uczty, gdy masz dużą grupę przyjaciół. Takie danie lubią dorośli i dzieci.

podawaj skrzydła ze świeżymi warzywami lub wszechmogącymi sałatkami, oferuj ulubione sosy i zioła.

smacznego!

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

aby piekarnik miał czas na osiągnięcie pożądanej temperatury, włącz go z wyprzedzeniem (10-20 minut przed rozpoczęciem gotowania).

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Miód - 400   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Skrzydełka z kurczaka - 186   kcal/100g

Podobne przepisy