skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić skrzydełka z kurczaka w marynacie miodowej? Przede wszystkim przygotuj wszystkie niezbędne produkty zgodnie z listą. Usuń nadmiar piór ze skrzydeł (jeśli są dostępne), umyj je w zimnej wodzie i osusz papierowymi serwetkami.
Krok 2:
Przygotuj marynatę. W głębokim małym pojemniku dodaj miód, sól, czosnek przepuszczony przez prasę oraz zmieloną czerwoną i czarną paprykę. Ilość każdego składnika można zwiększyć lub zmniejszyć według własnych upodobań, szczególnie w przypadku soli i czosnku.
Krok 3:
Wszystko dokładnie wymieszaj, aż sól całkowicie się rozpuści.
Krok 4:
Wyślij skrzydełka do głębokiego dużego kubka lub garnka. Dodaj do nich marynatę.
Krok 5:
Wszystko dobrze wymieszaj, aby marynata była równomiernie rozłożona na wszystkie skrzydła. Zawiń filiżankę w folię spożywczą(lub przykryj, jeśli używasz garnka). Wyślij filiżankę na chwilę w chłodne miejsce (godzinę, dwie lub więcej). Dobrze, jeśli możesz zostawić marynowanie w lodówce na całą noc.
Krok 6:
Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia. Jeszcze raz wymieszaj skrzydła i ułóż jedną równą warstwę na blasze do pieczenia. Wyślij do nagrzanego piekarnika na 30-40 minut w temperaturze 180-220 stopni (temperatura i czas zależą od możliwości piekarnika).
Krok 7:
Następnie ustaw tryb & quot; grill & quot; lub & quot; konwekcja & quot; i pozostaw skrzydełka w piekarniku, aż się zrumienią. Jeśli nie masz takich trybów, bardzo nieznacznie zwiększ temperaturę piekarnika i upiecz skrzydła, aż będą całkowicie ugotowane. Uważaj, aby się nie wypaliły.
Krok 8:
Gotowe, można podawać!
pieczone skrzydełka w piekarniku skrzydełka z kurczaka z miodem to wspaniały rodzaj uczty, gdy masz dużą grupę przyjaciół. Takie danie lubią dorośli i dzieci.
podawaj skrzydła ze świeżymi warzywami lub wszechmogącymi sałatkami, oferuj ulubione sosy i zioła.
smacznego!
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
aby piekarnik miał czas na osiągnięcie pożądanej temperatury, włącz go z wyprzedzeniem (10-20 minut przed rozpoczęciem gotowania).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Skrzydełka z kurczaka - 186 kcal/100g