paluszki krabowe z serem i jajkiem przekąska

szybko, łatwo, tanio, z prostych produktów, na wakacje! Paluszki krabowe z serem i jajkiem są dobre jako przystawka na świąteczny stół. Będzie potrzebował tylko 4 składników, które można zmienić zgodnie z własnymi preferencjami. Bez pieczenia ani smażenia, zwinięte w bułki i gotowe!
UnicornSteakAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 10 g
tłuszcze 50 % 16 g
węglowodany 19 % 6 g
212 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić paluszki krabowe z serem i jajkiem? Wybierz równe i długie paluszki krabowe, tylko nadają się do nadziewania. Rozmrozić paluszki krabowe wcześniej, jeśli były zamrożone. Aby to zrobić, wyjmij je z lodówki na pół godziny przed rozpoczęciem gotowania. Uwolnij paluszki krabowe z indywidualnego opakowania celofanowego, jeśli jest obecne. Jajko ugotować do stanu & quot; na twardo & quot;.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Teraz dla każdego paluszka kraba musisz wykonać lekki masaż na całej długości. Po prostu przetocz trochę każdy patyk między palcami. Ma to na celu pomóc warstwom oddzielić się od siebie.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wizualnie określ, gdzie jest krawędź i zaczynając od niej, obróć paluszki krabowe do stanu równego płótna. Pracuj z tym ostrożnie, aby nie uszkodzić integralności płótna.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zacznij przygotowywać nadzienie na przekąskę. Zetrzyj ser na drobnej tarce i przenieś do miski, w której zostanie przygotowane nadzienie.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ugotowane jajko obierz i zetrzyj na drobnej tarce. Przenieś do miski na ser.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Mały ząbek czosnku obrać i zetrzeć na drobnej tarce. Dodaj go do wspólnej miski.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj majonez do smaku i dodaj sól. Dokładnie wymieszaj nadzienie.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Ułóż paluszki krabowe przednią (czerwoną) stroną do dołu. Połóż nadzienie na białej krawędzi wewnętrznej strony.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Zwiń patyczki w kształt bułki i przenieś je na półmisek. Dokręć naczynie folią spożywczą i włóż do lodówki na pół godziny, aby nadzienie się związało. Wygodniej będzie ciąć paluszki krabowe. Po tym czasie za pomocą ostrego noża pokrój każdy patyk na pół pod kątem i przełóż na półmisek do serwowania. Udekoruj świeżymi ziołami.

danie niewątpliwie zachwyci zarówno swoim wyglądem, jak i smakiem. Ostry ser, składnik odżywczy jajka, pikantny majonez i lekka nuta czosnku w połączeniu z charakterystycznym smakiem paluszków krabowych. Na pewno nie pozostanie obojętny.
smacznego!

majonez lepiej zrobić samemu. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe domowe przepisy na majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.

jak kupić paluszki krabowe? Pamiętaj, aby zwrócić uwagę na datę ważności produktu. Mięso surimi (mielona biała ryba) powinno znajdować się na liście kompozycji na pierwszym miejscu. Ważne! Nie kupuj produktu, jeśli ma na nim mróz. To oznaka ponownego zamrożenia. Świeże patyki powinny być wolne od szarych i żółtych plam, sprężyste i lekko wilgotne. Jeśli produkt jest lepki, jest zepsuty.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Paluszki krabowe - 73   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Vici soczyste - 73   kcal/100g
  • Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Miramar - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy