skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić paluszki krabowe z serem i jajkiem? Wybierz równe i długie paluszki krabowe, tylko nadają się do nadziewania. Rozmrozić paluszki krabowe wcześniej, jeśli były zamrożone. Aby to zrobić, wyjmij je z lodówki na pół godziny przed rozpoczęciem gotowania. Uwolnij paluszki krabowe z indywidualnego opakowania celofanowego, jeśli jest obecne. Jajko ugotować do stanu & quot; na twardo & quot;.
Krok 2:
Teraz dla każdego paluszka kraba musisz wykonać lekki masaż na całej długości. Po prostu przetocz trochę każdy patyk między palcami. Ma to na celu pomóc warstwom oddzielić się od siebie.
Krok 3:
Wizualnie określ, gdzie jest krawędź i zaczynając od niej, obróć paluszki krabowe do stanu równego płótna. Pracuj z tym ostrożnie, aby nie uszkodzić integralności płótna.
Krok 4:
Zacznij przygotowywać nadzienie na przekąskę. Zetrzyj ser na drobnej tarce i przenieś do miski, w której zostanie przygotowane nadzienie.
Krok 5:
Ugotowane jajko obierz i zetrzyj na drobnej tarce. Przenieś do miski na ser.
Krok 6:
Mały ząbek czosnku obrać i zetrzeć na drobnej tarce. Dodaj go do wspólnej miski.
Krok 7:
Dodaj majonez do smaku i dodaj sól. Dokładnie wymieszaj nadzienie.
Krok 8:
Ułóż paluszki krabowe przednią (czerwoną) stroną do dołu. Połóż nadzienie na białej krawędzi wewnętrznej strony.
Krok 9:
Zwiń patyczki w kształt bułki i przenieś je na półmisek. Dokręć naczynie folią spożywczą i włóż do lodówki na pół godziny, aby nadzienie się związało. Wygodniej będzie ciąć paluszki krabowe. Po tym czasie za pomocą ostrego noża pokrój każdy patyk na pół pod kątem i przełóż na półmisek do serwowania. Udekoruj świeżymi ziołami.
danie niewątpliwie zachwyci zarówno swoim wyglądem, jak i smakiem. Ostry ser, składnik odżywczy jajka, pikantny majonez i lekka nuta czosnku w połączeniu z charakterystycznym smakiem paluszków krabowych. Na pewno nie pozostanie obojętny.
smacznego!
majonez lepiej zrobić samemu. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe
domowe przepisy na majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.
jak kupić paluszki krabowe? Pamiętaj, aby zwrócić uwagę na datę ważności produktu. Mięso surimi (mielona biała ryba) powinno znajdować się na liście kompozycji na pierwszym miejscu. Ważne! Nie kupuj produktu, jeśli ma na nim mróz. To oznaka ponownego zamrożenia. Świeże patyki powinny być wolne od szarych i żółtych plam, sprężyste i lekko wilgotne. Jeśli produkt jest lepki, jest zepsuty.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Paluszki krabowe - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe Vici soczyste - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Miramar - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g