skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić soczystą kapustę w rękawie w piekarniku? Bardzo proste! Aby rozpocząć, przygotuj niezbędne składniki zgodnie z listą. Składniki można uzupełniać lub zastępować według własnych upodobań.
Krok 2:
W kapuście usuń górne uszkodzone liście, usuń łodygę. Posiekaj kapustę. Aby danie było bardziej satysfakcjonujące, możesz dodać pokrojone w kostkę ziemniaki do kapusty.
Krok 3:
Paprykę obrać z nasion i łodygi i pokroić w paski.
Krok 4:
Obierz marchewki i zetrzyj na grubej tarce.
Krok 5:
Cebulę obrać i pokroić w półpierścienie lub ćwiartki. Jeśli ty lub Twoje dzieci nie lubicie cebuli, możecie w ogóle jej nie dodawać.
Krok 6:
Drobno posiekaj koperek. W razie potrzeby możesz zastąpić lub uzupełnić innymi ziołami, na przykład zieloną cebulą, kolendrą, natką pietruszki lub użyć mieszanki różnych ziół. Jeśli nie masz świeżych ziół, zamień je na suszone.
Krok 7:
W misce połącz cebulę, kapustę, marchewkę i paprykę.
Krok 8:
Sól, pieprz i wymieszaj, ugniatając rękami, aby kapusta dała sok. Możesz dodać własne przyprawy do smaku, na przykład specjalną mieszankę przypraw do duszonej kapusty.
Krok 9:
W torbie do pieczenia włóż przygotowane warzywa. Na wierzch polej olejem roślinnym. Mocno zawiąż worek po obu stronach, aby sok z niego nie wyciekł. Odwróć torebkę kilka razy, aby wszystkie składniki pokryły się olejem.
Krok 10:
Przenieś kapustę w rękawie na blachę do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na 40-50 minut, od czasu do czasu obracając torebkę na drugą stronę, aby uzyskać równomierne pieczenie. Smacznego!
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g