gorące kanapki z kiełbasą z serem i pomidorami w piekarniku

na śniadanie, w pośpiechu, najsmaczniejsze i najbardziej apetyczne! Gorące kanapki z pomidorami, kiełbasą i serem uwielbiają zarówno dorośli, jak i dzieci. Wyglądają tak jak małe pizze, są bardzo sycące i gotowe w kilka minut. Takie kanapki są idealne zarówno na śniadanie, jak i jako szybka przekąska.
katushafinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 12 g
tłuszcze 37 % 15 g
węglowodany 34 % 14 g
241 kcal
IG: 20 / 0 / 80

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić gorące kanapki z pomidorami, kiełbasą i serem w piekarniku? Przygotuj jedzenie. Możesz wziąć dowolny chleb — pełnoziarnisty, tostowy i szary. Nie eksperymentowałbym z żytem, jest na to wiele innych przepisów. Każda kiełbasa też pójdzie - szynka, gotowana, wędzona, nawet kiełbaski będą działać. Zamiast keczupu możesz użyć majonezu lub nie pikantnej musztardy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przed rozpoczęciem gotowania natychmiast włącz piekarnik na ciepło — podczas krojenia potraw i robienia kanapki rozgrzeje się. Ustaw temperaturę na 180°C. umyj pomidora, osusz i pokrój w cienkie plasterki. Wziąłem średniej wielkości pomidora, jego plasterki wyszły na szerokość kawałka bochenka. Jeśli masz dużego pomidora, pokrój każdy plasterek na połówki. Możesz użyć pomidorów cherry, należy je pokroić w kostkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zetrzyj ser na drobnej tarce, aby był dokładniejszy i szybciej się stopił. Przy wyborze sera do gorących kanapek głównym kryterium jest to, jak dobrze się topi. Staraj się również przyjmować naturalny produkt, bez substytutów tłuszczów mlecznych.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Weź plastry bochenka, posmaruj każdy odrobiną keczupu (majonez, musztarda). Zrób bardzo małą warstwę, aby nie namoczyć miękiszu chleba.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Połóż plastry kiełbasy na chlebie. Wziąłem gotowe cięcie, możesz sam pokroić kiełbasę. Jeśli plastry są bardzo cienkie, możesz umieścić kilka na raz, będzie smaczniej. Lepiej zetrzeć kiełbaski na grubej tarce, aby nie spadły z kawałka.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ułóż plastry pomidora na wierzchu. Dostałem w ilości dwóch plasterków na jedną kanapkę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Posyp każdą kanapkę startym serem.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Weź blachę do pieczenia, przykryj ją papierem do pieczenia. Możesz gotować kanapki bez niego, ale blacha do pieczenia nie zabrudzi się papierem. Wziąłem matę silikonową. Połóż na nim kanapki.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Piecz kanapki przez 10 minut, aż ser się stopi. Wyjmij gotowe kanapki z piekarnika, ostudź trochę i podawaj. Dokładny czas i temperaturę pieczenia określ w piekarniku. Smacznego!

pomidory wybierz soczyste, ale gęste. Miękkie owoce nie zachowują dobrze kształtu, podczas krojenia i gotowania rozprzestrzeniają się w bezkształtną masę i psują wygląd potrawy.

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

aby piekarnik miał czas na osiągnięcie pożądanej temperatury, włącz go z wyprzedzeniem (10-20 minut przed rozpoczęciem gotowania).

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Kiełbasa z tłuszczem - 436   kcal/100g
  • Kiełbasa wieprzowa - 274   kcal/100g
  • Kiełbasa cielęca - 316   kcal/100g
  • Mięso suszone - 264   kcal/100g
  • Kiełbasa z wątróbki cielęcej - 265   kcal/100g
  • Mortadella - 345   kcal/100g
  • Kiełbasa osobna - 232   kcal/100g
  • Pieczona kiełbasa cielęca - 343   kcal/100g
  • Pieczona kiełbasa wieprzowa - 364   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Ketchup - 93   kcal/100g
  • Baton - 273   kcal/100g

Podobne przepisy