język morski w piekarniku

soczysta ryba pod aromatyczną skórką, smaczna i szybka! Język morski w piekarniku jest dość łatwy do przygotowania. Najważniejszym składnikiem jest ryba. Musisz kupić dobry filet rybny z minimalną ilością lodu. Aby rozmrozić rybę, możesz umieścić ją w lodówce na noc. Język morski piecze się w piekarniku pod apetyczną skórką z bułki tartej, masła i twardego sera. Takie ryby można podawać zarówno na świąteczny, jak i rodzinny obiad. Język morski podawany jest z dodatkami ziemniaczanymi, ryżowymi lub perłowymi.
NinelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 42 % 10 g
tłuszcze 42 % 10 g
węglowodany 17 % 4 g
150 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    1.Przygotuj wszystkie produkty. Aby przygotować to danie, możesz wziąć gotowy filet z języka morskiego. Należy go rozmrozić i lekko wycisnąć wodę. Aby nasmarować formę, potrzebujesz oleju roślinnego. A do pieczenia musisz wziąć formę ceramiczną lub szklaną. Odpowiednia jest również żelazna blacha do pieczenia, należy ją przykryć folią.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    2.Połóż filety rybne na desce do krojenia. Posyp obie strony solą i czarnym pieprzem.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    3.Nasmaruj formę ceramiczną olejem roślinnym. Włóż filety do formy.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    4.Wsyp bułkę tartą do małego talerza. Dodaj trochę soli i pieprzu.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    5.Zetrzyj ser drobną tarką. Dodaj do panierki, wymieszaj widelcem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    6.Na małym ogniu roztop masło. Wlać masło do bułki tartej, wymieszać. Panierka jest gotowa.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    7.Rozłóż równą warstwę panierki na filetach rybnych.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    8.Włóż formę do piekarnika z rybą. Włącz ogień, Rozgrzej piekarnik do temperatury 190 stopni. Gotuj około 15-20 minut. Panierka zrumieni się na wierzchu, a ryby można łatwo przekłuć wykałaczką lub nożem. Wyłącz piekarnik i po 20 minutach podaj rybę do stołu. Podczas pieczenia ryby można ugotować makaron, kaszę gryczaną, ziemniaki lub inny dodatek do smaku. Możesz także jeść ryby w postaci niezależnego dania ze świeżymi warzywami.

język morski można upiec w postaci małych kawałków lub pokroić gotowe danie. Taka ryba jest smaczna nie tylko na gorąco, ale także schłodzona. W przeciwieństwie do mintaja język morski okazuje się soczysty i bardzo satysfakcjonujący. A z panierką danie wygląda świątecznie i niecodziennie. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester o zawartości tłuszczu 50 % - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Język morski - 88   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g

Podobne przepisy