skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
1.Przygotuj wszystkie produkty. Aby przygotować to danie, możesz wziąć gotowy filet z języka morskiego. Należy go rozmrozić i lekko wycisnąć wodę. Aby nasmarować formę, potrzebujesz oleju roślinnego. A do pieczenia musisz wziąć formę ceramiczną lub szklaną. Odpowiednia jest również żelazna blacha do pieczenia, należy ją przykryć folią.
Krok 2:
2.Połóż filety rybne na desce do krojenia. Posyp obie strony solą i czarnym pieprzem.
Krok 3:
3.Nasmaruj formę ceramiczną olejem roślinnym. Włóż filety do formy.
Krok 4:
4.Wsyp bułkę tartą do małego talerza. Dodaj trochę soli i pieprzu.
Krok 5:
5.Zetrzyj ser drobną tarką. Dodaj do panierki, wymieszaj widelcem.
Krok 6:
6.Na małym ogniu roztop masło. Wlać masło do bułki tartej, wymieszać. Panierka jest gotowa.
Krok 7:
7.Rozłóż równą warstwę panierki na filetach rybnych.
Krok 8:
8.Włóż formę do piekarnika z rybą. Włącz ogień, Rozgrzej piekarnik do temperatury 190 stopni. Gotuj około 15-20 minut. Panierka zrumieni się na wierzchu, a ryby można łatwo przekłuć wykałaczką lub nożem. Wyłącz piekarnik i po 20 minutach podaj rybę do stołu. Podczas pieczenia ryby można ugotować makaron, kaszę gryczaną, ziemniaki lub inny dodatek do smaku. Możesz także jeść ryby w postaci niezależnego dania ze świeżymi warzywami.
język morski można upiec w postaci małych kawałków lub pokroić gotowe danie. Taka ryba jest smaczna nie tylko na gorąco, ale także schłodzona. W przeciwieństwie do mintaja język morski okazuje się soczysty i bardzo satysfakcjonujący. A z panierką danie wygląda świątecznie i niecodziennie. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester o zawartości tłuszczu 50 % - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Język morski - 88 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g