skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić sałatkę z wołowiną i papryką? Przygotuj jedzenie. Wstępnie ugotuj wołowinę. Dobrze umyj i osusz warzywa i zioła.
Krok 2:
Jak gotować wołowinę? Zagotuj wodę w rondlu, Posol ją. Zanurz kawałek wołowiny oczyszczony z żył i nadmiaru tłuszczu we wrzącej wodzie. Gotuj mięso na małym ogniu na małym ogniu, w razie potrzeby usuwając pianę. Czas gotowania zależy od jakości mięsa i od tego, z jakiej części tuszy pochodzi kawałek. Mój gotował się przez około godzinę. Sprawdź gotowość ostrym nożem - powinien swobodnie przebić kawałek. Wyjmij mięso z bulionu i ostudź. Pokrój mięso w małe paski.
Krok 3:
Przygotuj sos sałatkowy. Jak zrobić tankowanie? Przygotuj dla niej jedzenie. Używam octu balsamicznego, możesz wziąć zwykły stół 9%, wino lub sok z cytryny. Oprócz oliwy odpowiedni jest każdy olej roślinny-rafinowany, nierafinowany, słonecznikowy, musztardowy, sezamowy, kukurydziany, który lubisz.
Krok 4:
Zmiel czosnek, włóż do głębokiej miski lub miski, dodaj sól, czarny pieprz i przyprawy. Przykryj wszystko oliwą z oliwek. Dodaj ocet i sos sojowy. Dokładnie wymieszaj składniki dressingu.
Krok 5:
Włóż pokrojone mięso do gotowego dressingu, dobrze wymieszaj. Zostanie nasycony smakiem przypraw, olejem i stanie się jeszcze delikatniejszy i bardziej aromatyczny.
Krok 6:
Gdy sos jest zaparzony, posiekaj warzywa.
Krok 7:
Obierz paprykę, pokrój w paski. W ten sam sposób pokrój pomidory. Obraną cebulę pokroić w półpierścienie.
Krok 8:
Na świątecznym stole możesz zrobić taką sałatkę, jak na zdjęciu: połóż arkusze sałaty na talerzu, a następnie warstwę pomidora wzdłuż krawędzi, na środku - sałatkę z pieprzu, a na wierzchu - mięso dojrzewające w sosie, zmieszane z cebulą. Resztę sosu polej całą sałatkę na wierzchu. A druga, rodzinna opcja serwowania-wymieszaj wszystkie warzywa z mięsem i dressingiem-i to wszystko! Smacznego!
wszystkie składniki sałatki dobrze do siebie pasują, ponieważ warzywa są idealnym dodatkiem do mięsa!
dressing wydaje mi się, że idealnie pasuje do tej sałatki, sprawia, że smakuje bogatiej. Ale jeśli chcesz uzyskać prostszy smak, dopraw sałatkę tylko olejem, solą i pieprzem. I możesz, wręcz przeciwnie, dodać do dressingu również suche zioła, na przykład prowansalskie lub ogólnie inne przyprawy.
możesz posypać sałatkę ostrym twardym serem, takim jak parmezan.
spróbuj tej sałatki, a nie pozostawi cię obojętnym.
życzę ci przyjemności z gotowania i degustacji!
sałatka będzie wyglądać ładnie i schludnie, jeśli wszystkie składniki zostaną pokrojone na kawałki o tym samym rozmiarze i kształcie (na przykład w kostkę).
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
dodając sos sojowy do potrawy, warto wziąć pod uwagę, że ma dość słony smak. Zmniejsz całkowitą ilość soli, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g