skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić ciasto czekoladowe z wiśniami? Pierwszym krokiem jest upieczenie biszkoptu. Przygotuj dla niego wszystko, czego potrzebujesz.
Krok 2:
W misce do ubijania połącz jajka i brązowy cukier. Ubij wszystko razem, aż będzie puszysta,gęsta piana z maksymalną prędkością miksera.
Krok 3:
W małej kadzi rozpuść masło i dodaj do niego połamaną czekoladę. Mieszaj, aby czekolada całkowicie się stopiła.
Krok 4:
Osobno wymieszaj suche składniki: mąkę migdałową, kakao i sodę. Do ubitej masy jajecznej dodać masę czekoladową i mączną. Mieszaj ręcznie, trzepaczką, aby ciasto było puszyste.
Krok 5:
Ciasto czekoladowe ma średnią gęstość.
Krok 6:
Dzielone Formy do pieczenia (16 cm), wyłóż pergamin i piecz 3 oddzielne ciasta w nagrzanym piekarniku, w temperaturze 180 stopni, przez 15 minut. Skoncentruj się na piekarniku.
Krok 7:
Następnie ostudź je, ułóż jeden na drugim razem z papierem i zawiń w folię spożywczą. Wstaw do lodówki na noc, aby leżały. Aby złożyć ciasto, oddziel herbatniki od siebie i usuń z nich pergamin.
Krok 8:
Aby zrobić sernik czekoladowy, przygotuj niezbędne składniki.
Krok 9:
Do wypełnienia użyjemy wiśni. Mrożone jagody należy rozmrozić. Wlej sok z jagód do osobnej miski, a następnie namocz je w herbatnikach.
Krok 10:
W przypadku kremu podgrzej śmietanę, aż będzie gorąca i dodaj do niej połamaną czekoladę. Mieszaj, aż będzie gładka. Czekolada szybko się rozpuści. Schłodzić gotową masę czekoladową do stanu pokojowego.
Krok 11:
Połącz masę czekoladową i ser twarogowy.
Krok 12:
Wymieszaj wszystko mikserem, aż będzie gładkie. Gotowy krem będzie dość stabilny. Ta ilość wystarcza do złożenia ciasta o średnicy 16 cm, szorstkiego i końcowego wyrównania.
Krok 13:
Biszkopty posmarować kremem czekoladowym i ułożyć jagody wiśni.
Krok 14:
Złóż ciasto. Posmaruj go ze wszystkich stron cienką warstwą kremu czekoladowego. Będzie to wyrównanie zgrubne. Piecze wszystkie dodatkowe okruchy. Włóż ciasto do lodówki, aby zestaliło się na kilka godzin.
Krok 15:
Ponownie posmaruj zamrożone ciasto kremem czekoladowym i wyrównaj. Ciasto jest gotowe! Każdy może go ozdobić według własnych upodobań. Zrobiłam czekoladowe smugi na torcie i udekorowałam owocami.
Krok 16:
Ciasto okazuje się pyszne, obfite i Mega czekoladowe. Miłego poczęstunku!
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- Śmietanka 40% - 362 kcal/100g
- Brązowy cukier - 394 kcal/100g
- Czekolada 70 % - 539 kcal/100g
- Ciemna czekolada - 539 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Czekolada mleczna - 550 kcal/100g
- Mąka migdałowa - 560 kcal/100g
- Ser twarogowy - 223 kcal/100g
- Mrożona wiśnia - 46 kcal/100g