bochenek z serem i kiełbasą w piekarniku

świetne danie na śniadanie lub przekąskę. Obfite, aromatyczne danie. Szczególnie docenią go miłośnicy kanapek i pizzy. A także ci, którzy nie lubią długo bawić się w kuchni. Przygotowanie jest proste i szybkie. Rządzą nim nawet początkujący kucharze. Pyszna przekąska nadaje się zarówno na przekąskę, jak i na spotkanie gości. Można go również zabrać ze sobą na piknik zamiast zwykłych kanapek. Spróbuj, ugotuj. Zaskocz swoich bliskich niezwykłym podaniem bochenka z kiełbasą i serem.
SwietłankaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 12 g
tłuszcze 37 % 18 g
węglowodany 39 % 19 g
271 kcal
IG: 5 / 0 / 95

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić Bochenek sera i kiełbasy w piekarniku? Aby przygotować tę przekąskę, możesz wziąć bochenek, który jest już pokrojony. Wydaje mi się, że jest to bardzo wygodne. Ale oczywiście możesz samodzielnie pokroić Bochenek. Idealny do tego dania i lekko wysuszony Bochenek, którego nikt nie chce jeść.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Weź majonez i keczup. Zamiast keczupu możesz wziąć sos pomidorowy. Możesz wziąć koncentrat pomidorowy. Ale polecam trochę smażyć na oleju roślinnym.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wymieszaj keczup i majonez. Ta mieszanka musi rozsmarować każdy kawałek bochenka po obu stronach. Aby bochenek z serem i kiełbasą był jeszcze smaczniejszy, możesz dodać kilka ząbków czosnku. Posiekany czosnek dodaj do mieszanki majonezu i keczupu.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój kiełbasę i ser. Weź kiełbasę według własnego gustu, na przykład mleko, polędwicę lub inną. Być może w lodówce są małe kawałki różnych rodzajów kiełbas. Świetnie nadają się do tego dania. Możesz zastąpić kiełbasę kiełbasą lub kiełbasą.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Weź odpowiednie naczynie do pieczenia i przykryj je folią. Jeśli nie ma takiej formy, możesz upiec na blasze do pieczenia. Z folii uformuj żądany kształt bochenka. Pomiędzy każdym kawałkiem bochenka ułóż kawałek sera i kiełbasy. Alternatywnie możesz również dodać pomidora pokrojonego w kółka. Wydaje mi się, że danie skorzysta tylko z takiego dodatku warzywnego.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przykryj Bochenek folią. Umieść go w piekarniku nagrzanym do 200 stopni na 20 minut. W tym czasie ser się stopi. Bochenek nasączony jest mieszanką majonezu i keczupu, stanie się miękki i smaczny. Gotowe danie można posypać drobno posiekanymi ziołami, koperkiem, pietruszką, zieloną cebulą. Smacznego! Gotuj z przyjemnością.

ser do tego dania nadaje się każdy-twardy, półtwardy, miękki, jak mozzarella. Najważniejsze jest to, że jest smaczny, wysokiej jakości, bez substytutów tłuszczów mlecznych i dobrze się topi.

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

aby piekarnik miał czas na osiągnięcie pożądanej temperatury, włącz go z wyprzedzeniem (10-20 minut przed rozpoczęciem gotowania).

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser"aiadeus" - 364   kcal / 100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal / 100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Kiełbasa "amatorska" - 291   kcal/100g
  • Kiełbasa "Ukraińska" - 404   kcal/100g
  • Kiełbasa"cukrzycowa" - 254   kcal / 100g
  • Kiełbasa "doktorska" - 197   kcal/100g
  • Kiełbasa dietetyczna - 170   kcal/100g
  • Kiełbasa"mleczna" - 252   kcal/100g
  • Ketchup - 93   kcal/100g
  • Baton - 273   kcal/100g

Podobne przepisy