skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić Bochenek sera i kiełbasy w piekarniku? Aby przygotować tę przekąskę, możesz wziąć bochenek, który jest już pokrojony. Wydaje mi się, że jest to bardzo wygodne. Ale oczywiście możesz samodzielnie pokroić Bochenek. Idealny do tego dania i lekko wysuszony Bochenek, którego nikt nie chce jeść.
Krok 2:
Weź majonez i keczup. Zamiast keczupu możesz wziąć sos pomidorowy. Możesz wziąć koncentrat pomidorowy. Ale polecam trochę smażyć na oleju roślinnym.
Krok 3:
Wymieszaj keczup i majonez. Ta mieszanka musi rozsmarować każdy kawałek bochenka po obu stronach. Aby bochenek z serem i kiełbasą był jeszcze smaczniejszy, możesz dodać kilka ząbków czosnku. Posiekany czosnek dodaj do mieszanki majonezu i keczupu.
Krok 4:
Pokrój kiełbasę i ser. Weź kiełbasę według własnego gustu, na przykład mleko, polędwicę lub inną. Być może w lodówce są małe kawałki różnych rodzajów kiełbas. Świetnie nadają się do tego dania. Możesz zastąpić kiełbasę kiełbasą lub kiełbasą.
Krok 5:
Weź odpowiednie naczynie do pieczenia i przykryj je folią. Jeśli nie ma takiej formy, możesz upiec na blasze do pieczenia. Z folii uformuj żądany kształt bochenka. Pomiędzy każdym kawałkiem bochenka ułóż kawałek sera i kiełbasy. Alternatywnie możesz również dodać pomidora pokrojonego w kółka. Wydaje mi się, że danie skorzysta tylko z takiego dodatku warzywnego.
Krok 6:
Przykryj Bochenek folią. Umieść go w piekarniku nagrzanym do 200 stopni na 20 minut. W tym czasie ser się stopi. Bochenek nasączony jest mieszanką majonezu i keczupu, stanie się miękki i smaczny. Gotowe danie można posypać drobno posiekanymi ziołami, koperkiem, pietruszką, zieloną cebulą. Smacznego! Gotuj z przyjemnością.
ser do tego dania nadaje się każdy-twardy, półtwardy, miękki, jak mozzarella. Najważniejsze jest to, że jest smaczny, wysokiej jakości, bez substytutów tłuszczów mlecznych i dobrze się topi.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
aby piekarnik miał czas na osiągnięcie pożądanej temperatury, włącz go z wyprzedzeniem (10-20 minut przed rozpoczęciem gotowania).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"aiadeus" - 364 kcal / 100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal / 100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Kiełbasa "amatorska" - 291 kcal/100g
- Kiełbasa "Ukraińska" - 404 kcal/100g
- Kiełbasa"cukrzycowa" - 254 kcal / 100g
- Kiełbasa "doktorska" - 197 kcal/100g
- Kiełbasa dietetyczna - 170 kcal/100g
- Kiełbasa"mleczna" - 252 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Baton - 273 kcal/100g