skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak upiec karpia w piekarniku w całości? Przygotuj wszystkie niezbędne składniki. Umyj pomidora i wytrzyj ręcznikiem papierowym. Usuń łuskę z żarówki, umyj ją i osusz.
Krok 2:
Oczyść karpia z łusek, wypatrosz i usuń wszystkie filmy z brzucha. Dobrze opłucz rybę pod bieżącą wodą. Następnie wytrzyj go serwetkami, aby usunąć nadmiar wilgoci.
Krok 3:
Pokrój cebulę w niezbyt cienkie półpierścienie.
Krok 4:
Pomidory pokrój również w plastry o grubości około 5 mm. Nie zdejmuję skórki z pomidorów. Możesz to zrobić, jeśli chcesz.
Krok 5:
W filiżance włóż posiekaną cebulę i pomidory, sól i pieprz do smaku.
Krok 6:
Lekko posolić wewnętrzną jamę ryby, posmarować chudym majonezem (możesz sam go ugotować). Napełnij brzuch ryby mieszanką cebuli i pomidora.
Krok 7:
Połóż rybę na natłuszczonej blasze do pieczenia i obficie posmaruj majonezem na całej powierzchni. Posyp suszoną papryką. To nada gotowemu daniu piękny, apetyczny wygląd.
Krok 8:
Wokół karpia ułóż pozostałe pomidory z cebulą. Umieść arkusz w piekarniku rozgrzanym do 200°C. i piecz przez co najmniej godzinę. Dokładny czas gotowania zależy od funkcji piekarnika.
Krok 9:
Pieczona ryba okazała się sławna! Do takiej ryby dla amatorów można podać sos sojowy i ocet stołowy. Takie danie można z powodzeniem przygotować na każde wakacje. Smacznego dla wszystkich!
pieczona ryba w piekarniku jest bardzo aromatyczna i delikatna w smaku. Danie nie jest kapryśne w przygotowaniu, ale bardzo smaczne i zdrowe. A na stole wygląda królewsko. Nawet dzieci, które nie przepadają za daniami rybnymi, lubią ryby przygotowane w ten sposób.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sazan azowski - 121 kcal/100g
- Karp kaspijski - 97 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g