karp w piekarniku w całości

Solidna korzyść w każdym kawałku! Karp w piekarniku w całości-zawsze jest smaczny i zdrowy! Podczas serwowania na rodzinny obiad lub kolację rybę można natychmiast pokroić na porcje. I lepiej postawić na świątecznym stole jako całość. Dzięki temu danie będzie wyglądać bardziej estetycznie i będzie służyć jako wspaniała dekoracja. Możesz podawać z dowolnymi napojami, lekkimi sałatkami warzywnymi, ziołami.
luba60Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 55 % 12 g
tłuszcze 32 % 7 g
węglowodany 14 % 3 g
120 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak upiec karpia w piekarniku w całości? Przygotuj wszystkie niezbędne składniki. Umyj pomidora i wytrzyj ręcznikiem papierowym. Usuń łuskę z żarówki, umyj ją i osusz.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Oczyść karpia z łusek, wypatrosz i usuń wszystkie filmy z brzucha. Dobrze opłucz rybę pod bieżącą wodą. Następnie wytrzyj go serwetkami, aby usunąć nadmiar wilgoci.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój cebulę w niezbyt cienkie półpierścienie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pomidory pokrój również w plastry o grubości około 5 mm. Nie zdejmuję skórki z pomidorów. Możesz to zrobić, jeśli chcesz.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    W filiżance włóż posiekaną cebulę i pomidory, sól i pieprz do smaku.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Lekko posolić wewnętrzną jamę ryby, posmarować chudym majonezem (możesz sam go ugotować). Napełnij brzuch ryby mieszanką cebuli i pomidora.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Połóż rybę na natłuszczonej blasze do pieczenia i obficie posmaruj majonezem na całej powierzchni. Posyp suszoną papryką. To nada gotowemu daniu piękny, apetyczny wygląd.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wokół karpia ułóż pozostałe pomidory z cebulą. Umieść arkusz w piekarniku rozgrzanym do 200°C. i piecz przez co najmniej godzinę. Dokładny czas gotowania zależy od funkcji piekarnika.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Pieczona ryba okazała się sławna! Do takiej ryby dla amatorów można podać sos sojowy i ocet stołowy. Takie danie można z powodzeniem przygotować na każde wakacje. Smacznego dla wszystkich!

pieczona ryba w piekarniku jest bardzo aromatyczna i delikatna w smaku. Danie nie jest kapryśne w przygotowaniu, ale bardzo smaczne i zdrowe. A na stole wygląda królewsko. Nawet dzieci, które nie przepadają za daniami rybnymi, lubią ryby przygotowane w ten sposób.

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sazan azowski - 121   kcal/100g
  • Karp kaspijski - 97   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g

Podobne przepisy