skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Zetrzyj ser na grubej tarce. Ser należy wziąć prawdziwy, a nie serowy produkt. Ponadto ser powinien być dobrej i sprawdzonej jakości i świeży.
Krok 2:
Wlej ser do głębokiej miski, wlej przesianą mąkę i mieszankę papryki, a następnie dobrze wymieszaj zawartość łyżką lub widelcem, aby mąka otoczyła ser.
Krok 3:
Oddziel żółtka od białek, włóż je do małej miski i ubij widelcem, aż będą gładkie. W przypadku białek bierzemy większą miskę, dodajemy do nich 2 szczypty soli i ubijamy je w gęstą pianę mikserem. Białka powinny być schłodzone-jeśli jajka są z lodówki, To właśnie.
Krok 4:
Ostrożnie wlej żółtka do ubitych białek i wymieszaj silikonową szpatułką od góry do dołu. Uzyskuje się jednorodną masę powietrza.
Krok 5:
Następnie dodaj masę serową do mieszanki jajecznej. Wszystko dokładnie wymieszaj. Ciasto serowe na tortille jest gotowe.
Krok 6:
Przykryj blachę do pieczenia pergaminem lub papierem do pieczenia, posmaruj stopionym masłem i lekko posyp mąką. Rozłóż łyżkę ze zjeżdżalnią ciasta i uformuj okrągłe płaskie ciasta. Z powstałego ciasta wyszło mi 5 tortilli o średnicy 10 centymetrów. Upiekłam 4 sztuki, a potem upiekłam jeszcze jedną.
Krok 7:
Umieść półfabrykaty na blasze do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 220 stopni i piecz przez 10-12 minut, aż się zrumienią. Tortilli nie należy prześwietlać, aby nie wyszły suche i zbyt smażone. Wyjmij gotowe ciasta z blachy do pieczenia i przenieś na talerz.
są przygotowywane w ciągu kilku minut - ciasto jest szybko robione, a same ciasta są szybko pieczone. Z łatwością będziesz miał czas na przygotowanie ich na śniadanie do kakao, kawy lub herbaty. Okazują się bardzo smaczne, zwłaszcza gdy są gorące - więc nie pozwól im ostygnąć!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g