tortille serowe w piekarniku

pachnące i apetyczne cienkie serniki. Jeden z najtańszych, niedrogich, prostych, szybkich i łatwych przepisów na pyszne wypieki na każdą okazję. Takie ciasta można podawać z pierwszymi i drugimi daniami, a także stosować jako niezależną przekąskę. Będą dobrze komponować się z zupami serowymi, rybnymi, grzybowymi, mięsnymi, drobiowymi i warzywnymi. Ugotuj tortille na raz więcej, aby wystarczyło wszystkim i przygotuj się na prośbę o suplement!
sharlisAuthor avatar
autor przepisu
zwycięzca Konkursu najlepszy przepis Tygodnia 27 maja-2 czerwca

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 34 % 16 g
tłuszcze 51 % 24 g
węglowodany 15 % 7 g
305 kcal
IG: 14 / 0 / 86

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Zetrzyj ser na grubej tarce. Ser należy wziąć prawdziwy, a nie serowy produkt. Ponadto ser powinien być dobrej i sprawdzonej jakości i świeży.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wlej ser do głębokiej miski, wlej przesianą mąkę i mieszankę papryki, a następnie dobrze wymieszaj zawartość łyżką lub widelcem, aby mąka otoczyła ser.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Oddziel żółtka od białek, włóż je do małej miski i ubij widelcem, aż będą gładkie. W przypadku białek bierzemy większą miskę, dodajemy do nich 2 szczypty soli i ubijamy je w gęstą pianę mikserem. Białka powinny być schłodzone-jeśli jajka są z lodówki, To właśnie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ostrożnie wlej żółtka do ubitych białek i wymieszaj silikonową szpatułką od góry do dołu. Uzyskuje się jednorodną masę powietrza.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie dodaj masę serową do mieszanki jajecznej. Wszystko dokładnie wymieszaj. Ciasto serowe na tortille jest gotowe.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przykryj blachę do pieczenia pergaminem lub papierem do pieczenia, posmaruj stopionym masłem i lekko posyp mąką. Rozłóż łyżkę ze zjeżdżalnią ciasta i uformuj okrągłe płaskie ciasta. Z powstałego ciasta wyszło mi 5 tortilli o średnicy 10 centymetrów. Upiekłam 4 sztuki, a potem upiekłam jeszcze jedną.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Umieść półfabrykaty na blasze do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 220 stopni i piecz przez 10-12 minut, aż się zrumienią. Tortilli nie należy prześwietlać, aby nie wyszły suche i zbyt smażone. Wyjmij gotowe ciasta z blachy do pieczenia i przenieś na talerz.

są przygotowywane w ciągu kilku minut - ciasto jest szybko robione, a same ciasta są szybko pieczone. Z łatwością będziesz miał czas na przygotowanie ich na śniadanie do kakao, kawy lub herbaty. Okazują się bardzo smaczne, zwłaszcza gdy są gorące - więc nie pozwól im ostygnąć!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy