skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić filet z kurczaka z pieczarkami i serem w piekarniku? Aby rozpocząć, przygotuj niezbędne składniki zgodnie z listą. Te składniki można uzupełnić lub zastąpić do smaku. Na przykład zamień cebulę na pomidora. Ser jest odpowiedni dla każdego-twardego, półstałego lub miękkiego rodzaju mozzarelli. Najważniejsze jest, aby zetrzeć, stopić podczas pieczenia i być smacznym. i
Krok 2:
Filet z kurczaka opłucz, osusz, a następnie pokrój wzdłuż na dwie połowy. Przykryj mięso folią spożywczą i lekko ubij młotkiem, uważając, aby nie uszkodzić integralności kawałków. Kurczaka posolić, pieprzyć, posypać czosnkiem i przyprawami do kurczaka. Jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często sól i pieprz są już obecne w takich mieszankach, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie i przepełnienie naczynia.
Krok 3:
Pieczarki umyć, osuszyć i pokroić w plasterki.
Krok 4:
Pokrój cebulę w cienkie pierścienie.
Krok 5:
Zetrzyj ser na grubej tarce.
Krok 6:
Przenieś powstałe kotlety do żaroodpornej formy, uprzednio nasmarowanej olejem roślinnym. Posmaruj kurczaka majonezem. Przeniosłem majonez do worka do szprycowania i odciąłem końcówkę. Jest to wygodniejsze niż łyżka.
Krok 7:
Ułóż krążki cebuli na kotletach.
Krok 8:
Połóż talerze pieczarek na cebuli. Jeśli chcesz, możesz użyć grzybów i cebuli nie świeżych, ale smażonych. Musisz pokroić je na małe kawałki i smażyć na oleju roślinnym, aż nadmiar wilgoci i lekko złoty kolor odparują. I rozprowadź tę masę na kotletach.
Krok 9:
Posyp kotlety z kurczaka startym serem.
Krok 10:
Na wierzchu zrób siateczkę majonezu. Położyłem jeszcze kilka grzybów na wierzchu.
Krok 11:
Przykryj formę folią i włóż grzyby z filetem z kurczaka do piekarnika nagrzanego do 180°C na 25-30 minut.
Krok 12:
Następnie zdejmij folię i piecz kurczaka z grzybami i serem przez kolejne 5-7 minut na złoty kolor. Dokładny czas pieczenia zależy od piekarnika. Grzyby z filetem z kurczaka są gotowe! Smacznego!
kurczaka można zastąpić indykiem lub dowolnym innym rodzajem mięsa. Pamiętaj jednak, że w tym przypadku czas gotowania i zawartość kalorii w naczyniu ulegną zmianie.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g