skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić babeczki z serem? Przygotuj jedzenie. Weź twardy ser, który lubisz, kefir-o dowolnej zawartości tłuszczu, mąkę-najwyższej jakości. Od razu możesz włączyć piekarnik do 190 stopni, aby się rozgrzać, ponieważ ciasto szybko się gotuje. Umyj surowe jajko i osusz je serwetkami.
Krok 2:
Ubij jajko do osobnej miski i ubij trzepaczką razem z solą.
Krok 3:
Wlej kefir do ubitego jajka i wszystko wymieszaj.
Krok 4:
Twardy ser zetrzyj na grubej tarce. Jeśli chcesz, możesz zetrzeć na płytko. Osobiście bardziej lubię mieć kawałki sera w babeczkach, ale to już kwestia gustu. Umyj i osusz koperek. Następnie drobno posiekaj.
Krok 5:
Dodaj starty ser i posiekany koperek do ubitego jajka. Wszystko dobrze wymieszaj.
Krok 6:
Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i Dodaj części do ciasta. Pamiętaj, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż moja. Skoncentruj się na konsystencji ciasta. Mieszaj wszystkie produkty, aż będą gładkie.
Krok 7:
Uzyskuje się taką konsystencję ciasta. Ciasto nie powinno być zbyt gęste, ale też nie płynne.
Krok 8:
Upiekłam babeczki w silikonowych foremkach, więc nie smarowałam ich niczym. Jeśli pieczesz w żelazie, lepiej nasmarować je trochę olejem roślinnym. Przełóż ciasto łyżką do foremek, wypełnij foremki 2/3. Umieść patelnię z babeczkami w rozgrzanym piekarniku na około 30 minut. Wszystkie piekarniki pieczą się inaczej, więc skup się na swoich asystentach.
Krok 9:
Oto nasze gotowe babeczki z serem! Zapach w kuchni jest po prostu niesamowity! Ochłodź je trochę i wezwij rodzinę na śniadanie lub popołudniową przekąskę. Szklanka mleka do takich babeczek-po prostu niesamowita!
Krok 10:
Tak wyglądają babeczki w przekroju-luźne, bardzo miękkie i bardzo smaczne)
Krok 11:
Z podanej liczby produktów wyszło mi 12 małych babeczek. Jeśli ugotujesz je w dużych formach, otrzymasz mniej.
Krok 12:
Gotuj dla zdrowia! Smacznego!
takie babeczki gotują się szybko i są spożywane jeszcze szybciej))
twardy ser weź odmianę, którą kochasz. Szklanka chłodnego mleka jest idealna do takich babeczek-satysfakcjonująca i smaczna! Gotuj dla zdrowia!
przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, przeczytaj o mące i jej właściwościach!
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
czy można zastąpić proszek do pieczenia sodą, jak dodać je poprawnie, aby pieczenie było bujne, jak uniknąć nieprzyjemnego smaku sody i więcej, przeczytaj artykuł " proszek do pieczenia czy soda oczyszczona - co jest lepsze?"
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g