skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak upiec paszteciki z mielonej wołowiny w piekarniku? Przygotuj jedzenie. Mięso mielone nadaje się zarówno do zakupu, jak i do domu, wykonane samodzielnie. Dla soczystości możesz dodać do niego trochę smalcu wieprzowego, nie zrobiłem tego, mam czystą mieloną wołowinę. Weź czerstwy chleb.
Krok 2:
Odetnij skórkę z chleba, pokrusz ją do miski i polej mlekiem. Dodatkowo rozgniatałem go widelcem. Pozostaw chleb na 5 minut, aby był odpowiednio namoczony. Chleb dodaje się do kotletów, aby wchłonął sok uwolniony z mięsa. Dzięki temu kotlety pozostaną soczyste. Weź czerstwy chleb, świeży źle się wchłania. Wystarczy Bochenek, zwykła biel i prosta bułka.
Krok 3:
Podczas moczenia chleba weź miskę i włóż do niej mieloną wołowinę. Obierz cebulę i zetrzyj ją na średniej tarce. Dodaj startą cebulę do mielonego mięsa, wcierałem ją natychmiast do miski.
Krok 4:
Chleb w międzyczasie dobrze namoczony, odpowiednio wyciśnij i dodaj do mielonego mięsa. Sól i pieprz mięso mielone. Używam tylko czarnego mielonego pieprzu, ale możesz umieścić dowolne przyprawy.
Krok 5:
Dobrze wymieszaj mięso mielone, możesz to zrobić bezpośrednio rękami, dzięki czemu lepiej poczujesz jego konsystencję. Dla soczystości wlałem do niego trochę lodowatej wody, Około 50 ml. mięso mielone będzie gotowe, gdy będzie całkowicie jednorodne.
Krok 6:
Weź odpowiednie naczynie do pieczenia i posmaruj spód olejem roślinnym. Przykryłem formę folią i już ją nasmarowałem. Wygodniej będzie wtedy umyć formę. Z mielonego mięsa uformuj okrągłe kotlety i ułóż je w formie.
Krok 7:
Rozgrzej piekarnik do 180°C. piecz placki przez 40 do 60 minut, powinny być rumiane. Moje kotlety nie chciały się rumienić przez długi czas, dodałem temperaturę do 200°C i trzymałem je w piekarniku przez godzinę. Skupiasz się na swoim piekarniku.
Krok 8:
Wyjmij gotowe kotlety z piekarnika i podawaj z dowolnym dodatkiem i warzywami. Smacznego!
aby piekarnik miał czas na osiągnięcie pożądanej temperatury, włącz go z wyprzedzeniem (10-20 minut przed rozpoczęciem gotowania).
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g
- Mielona wołowina - 254 kcal/100g