skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak upiec wieprzowinę w torbie do pieczenia w piekarniku? Bardzo proste. Potrzebujesz najprostszych składników, które każdy ma pod ręką: mięsa, czosnku, soli i pieprzu oraz niemego oleju roślinnego. Jeśli chcesz, możesz dodać własne składniki i przyprawy do smaku, na przykład dodać chmiel-suneli lub gotową mieszankę przypraw do wieprzowiny. Możesz użyć mięsa z dowolnej części tuszy. Najważniejsze, że jest to miazga bez kości. Szynka, szyja, carbonade itp.
Krok 2:
Obierz czosnek. Pokrój duże goździki wzdłuż na pół, aby uzyskać płatki.
Krok 3:
Umyj wieprzowinę, osusz ręcznikami papierowymi. W mięsie na całej powierzchni wykonaj głębokie nakłucia nożem.
Krok 4:
Sól, pieprz mięso. Za pomocą pędzla posmaruj całą powierzchnię kawałka olejem roślinnym, uważając, aby olej dostał się również do nacięć.
Krok 5:
Nadziewaj wieprzowinę czosnkiem. Pozostaw mięso do marynowania na 1-2 godziny. Jeśli marynujesz nie dłużej niż godzinę, możesz pozostawić w temperaturze pokojowej (pod warunkiem, że mieszkanie nie jest bardzo gorące), jeśli dłużej, lepiej włożyć do lodówki.
Krok 6:
Włóż mięso do torby do pieczenia i posmaruj pozostałym olejem roślinnym w misce. Dokręć paczkę specjalnym klipsem. Zamiast torby do pieczenia możesz użyć rękawa do pieczenia, jest on wykonany z tego samego materiału, wystarczy wyciąć kawałek o pożądanej długości z całej rolki i dokręcić klipsami po obu stronach.
Krok 7:
Przełóż wieprzowinę w torbie na blachę do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na około 1,5 godziny. Dokładny czas pieczenia zależy od piekarnika. Najważniejsze jest to, że opakowanie zachowuje integralność i nie pęka, ponieważ wtedy mięso zacznie szybko tracić wilgoć, a wraz z nią soczystość.
Krok 8:
Przenieś gotowe mięso na półmisek, pokrój w plasterki i podawaj, dekorując liśćmi sałaty i pomidorkami koktajlowymi. Następnego dnia wieprzowina na zimno jest nie mniej smaczna i może być używana do kanapek i kanapek. Smacznego!
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o funkcjach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g