bochenek z serem i czosnkiem w piekarniku

pikantna, pikantna, aromatyczna, pyszna przekąska! Bochenek sera i czosnku w piekarniku to przepis na prostą i szybką przekąskę. Może być zarówno niezależnym daniem, jak i doskonałym dodatkiem do zup lub gorących. Możesz zabrać taki bochenek na wycieczkę lub na łono natury.
katushafinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 11 g
tłuszcze 28 % 17 g
węglowodany 54 % 33 g
338 kcal
IG: 3 / 0 / 97

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić Bochenek sera i czosnku w piekarniku? Przygotuj jedzenie. Weź średniej wielkości Bochenek. Lepiej, jeśli jest wczoraj-taki bochenek nie kruszy się podczas krojenia.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zetrzyj ser na średniej tarce. Oprócz twardego można wziąć każdy inny ser, który dobrze się topi-półtwardy, miękki, taki jak mozzarella bez smaku. Najważniejsze jest to, że jest smaczny, dobrej jakości, naturalny, bez tłuszczów roślinnych.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zetrzyj również masło. Aby było to łatwe, włóż je do zamrażarki na pół godziny przed gotowaniem. Lub odwrotnie, wyjmij wcześniej, zmiękcz, a następnie nie pocieraj, ale po prostu zetrzyj masło widelcem wraz z innymi potrawami. Weź również masło bez substytutów tłuszczu mlecznego.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Umyj warzywa, dobrze osusz i drobno posiekaj nożem. Wziąłem koperek i pietruszkę, możesz użyć innego, według własnych upodobań.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ułóż wszystkie składniki nadzienia w jednej misce. Wyciśnij tam obrane ząbki czosnku. Użyłem prasy do czosnku, ale możesz też zetrzeć czosnek lub drobno posiekać nożem. Wymieszaj nadzienie. Jeśli wydaje ci się suchy, dodaj trochę majonezu. Zrobiłam to.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wykonaj poprzeczne nacięcia na całym bochenku o szerokości około 1 cm, nie przecinaj go do końca, Bochenek powinien pozostać nienaruszony, otwierając się jak akordeon.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Włóż nadzienie do powstałych nacięć łyżką, nożem lub po prostu ręką. Jeśli to możliwe, rozprowadź go na powierzchni kawałków.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Zawiń Bochenek w kilka warstw folii.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Umieść powstały pakiet na blasze do pieczenia i włóż do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piec Bochenek przez 15 minut, następnie rozpakuj folię i piecz przez kolejne 5-10 minut, aż będzie chrupiący.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Podawaj bochenek na gorąco. Zjedz go, odrywając powstałe kawałki pojedynczo. Smacznego!

jak zastąpić różne rodzaje serów w potrawach przeczytaj w tym artykule.

jak prawidłowo gotować w folii? Odpowiedź na to pytanie, a także przydatne wskazówki i hacki życiowe do gotowania różnych potraw, przeczytaj artykuł folia aluminiowa - pomocnik w kuchni i życiu codziennym

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser"Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Baton - 273   kcal/100g

Podobne przepisy