skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić Bochenek sera i czosnku w piekarniku? Przygotuj jedzenie. Weź średniej wielkości Bochenek. Lepiej, jeśli jest wczoraj-taki bochenek nie kruszy się podczas krojenia.
Krok 2:
Zetrzyj ser na średniej tarce. Oprócz twardego można wziąć każdy inny ser, który dobrze się topi-półtwardy, miękki, taki jak mozzarella bez smaku. Najważniejsze jest to, że jest smaczny, dobrej jakości, naturalny, bez tłuszczów roślinnych.
Krok 3:
Zetrzyj również masło. Aby było to łatwe, włóż je do zamrażarki na pół godziny przed gotowaniem. Lub odwrotnie, wyjmij wcześniej, zmiękcz, a następnie nie pocieraj, ale po prostu zetrzyj masło widelcem wraz z innymi potrawami. Weź również masło bez substytutów tłuszczu mlecznego.
Krok 4:
Umyj warzywa, dobrze osusz i drobno posiekaj nożem. Wziąłem koperek i pietruszkę, możesz użyć innego, według własnych upodobań.
Krok 5:
Ułóż wszystkie składniki nadzienia w jednej misce. Wyciśnij tam obrane ząbki czosnku. Użyłem prasy do czosnku, ale możesz też zetrzeć czosnek lub drobno posiekać nożem. Wymieszaj nadzienie. Jeśli wydaje ci się suchy, dodaj trochę majonezu. Zrobiłam to.
Krok 6:
Wykonaj poprzeczne nacięcia na całym bochenku o szerokości około 1 cm, nie przecinaj go do końca, Bochenek powinien pozostać nienaruszony, otwierając się jak akordeon.
Krok 7:
Włóż nadzienie do powstałych nacięć łyżką, nożem lub po prostu ręką. Jeśli to możliwe, rozprowadź go na powierzchni kawałków.
Krok 8:
Zawiń Bochenek w kilka warstw folii.
Krok 9:
Umieść powstały pakiet na blasze do pieczenia i włóż do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piec Bochenek przez 15 minut, następnie rozpakuj folię i piecz przez kolejne 5-10 minut, aż będzie chrupiący.
Krok 10:
Podawaj bochenek na gorąco. Zjedz go, odrywając powstałe kawałki pojedynczo. Smacznego!
jak zastąpić różne rodzaje serów w potrawach przeczytaj w tym artykule.
jak prawidłowo gotować w folii? Odpowiedź na to pytanie, a także przydatne wskazówki i hacki życiowe do gotowania różnych potraw, przeczytaj artykuł folia aluminiowa - pomocnik w kuchni i życiu codziennym .
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Baton - 273 kcal/100g