skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki. Możesz użyć dowolnego bochenka, który jest bardziej aromatyczny i słodki nadaje się do krakersów deserowych do herbaty, kawy, kakao i mleka. Oprócz bochenka i masła można użyć dowolnych przypraw i przypraw lub zrobić krakersy o neutralnym smaku, które nadają się do każdego dania, nawet do przygotowywania sałatek. Bochenek nie musi być świeży, wręcz przeciwnie, nawet bardziej się kruszy, a wczorajszy łatwiej jest pokroić na kawałki.
Krok 2:
Pokrój bochenek na plastry o grubości nie większej niż 1,5 centymetra, z których każdy pokrój w małe kostki.
Krok 3:
Rozłóż kostki bochenka na blasze wyłożonej pergaminem. Możesz się bez niego obejść, ale ułatwi to pracę gospodyni, po przygotowaniu kremowych krakersów nie trzeba myć blachy do pieczenia.
Krok 4:
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Wkładamy blachę do pieczenia z krakersami do piekarnika. Masło topi się na kuchence, w kuchence mikrofalowej lub bezpośrednio w piekarniku, podczas gdy krakersy wysychają. Jeśli chcesz, aby krakersy były słone, możesz dodać szczyptę soli do stopionego masła, jeśli są słodkie, to trochę cukru, podczas przygotowywania kremowych krakersów o neutralnym smaku nie dodajemy soli i cukru.
Krok 5:
Wyjmij blachę do pieczenia z krakersami po pięciu do siedmiu minutach z piekarnika i polej je roztopionym masłem, dobrze wymieszaj, aby były całkowicie pokryte olejem. Wkładamy blachę do pieczenia z krakersami z powrotem do piekarnika na pięć do siedmiu minut, krakersy powinny stać się suche, chrupiące i złote.
Krok 6:
Wyjmij blachę do pieczenia z krakersami z piekarnika, pozwól im ostygnąć i podawaj. Smacznego!
*
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Baton - 273 kcal/100g