suszenie mięsa mielonego w piekarniku z serem

fantazyjna gorąca przekąska spodoba się dorosłym i dzieciom! Suszenie z mięsem mielonym w piekarniku można podawać na ciepło lub na zimno. Jest to najszybsza opcja przekąsek z dostępnych składników na nieplanowane spotkania.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 9 g
tłuszcze 35 % 15 g
węglowodany 44 % 19 g
250 kcal
IG: 11 / 0 / 89

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić pyszne suszenie z mięsem mielonym w piekarniku? Nie ma nic prostszego! Aby rozpocząć, przygotuj niezbędne składniki zgodnie z listą. Możesz użyć dowolnego mięsa mielonego: wieprzowego, wołowego lub mieszanego. Możesz również użyć mielonego fileta z drobiu-indyka lub kurczaka. Miałem chudą mieloną wołowinę. Majonez można zastąpić gęstą śmietaną.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zetrzyj ser na średniej lub drobnej tarce. Możesz wybrać odmiany sera według własnych upodobań. Mam zwykły rosyjski ser, ale możesz użyć mozzarelli, suluguni itp.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Jeśli ty lub Twoje dzieci nie lubicie cebuli w potrawach, możecie jej w ogóle nie dodawać.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Drobno posiekaj warzywa. W razie potrzeby możesz zastąpić lub uzupełnić innymi ziołami, na przykład koperkiem, zieloną cebulą, kolendrą lub użyć mieszanki różnych ziół.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    W misce połącz mięso mielone, cebulę, połowę startego sera, majonez i zioła. Sól, pieprz do smaku i wymieszaj. Możesz również dodać inne przyprawy do smaku. Na przykład mieszanka przypraw do mięsa mielonego, chmielu-suneli itp. Pozostaw mięso mielone na 30 minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Teraz przygotuj suszenie. Wskazane jest suszenie gładkich okrągłych, niezbyt cienkich.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Podgrzej mleko na małym ogniu lub w kuchence mikrofalowej, aż będzie ciepłe i wlej do miski.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Włóż do mleka suszącego i pozostaw do spęcznienia na 5-10 minut. Suszenie nie powinno całkowicie nasiąkać i tracić kształtu, po prostu staje się nieco bardziej miękkie. Niektóre przepisy wskazują, że należy pozostawić do wyschnięcia na 15 minut. Moje suszenie zaczęło moczyć się niemal natychmiast. W ciągu 15 minut zamieniłyby się w owsiankę. Dlatego zobacz, jakie suszenie masz. W zależności od producenta czas moczenia może być różny.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Przenieś lekko spuchnięte suszenie Na Ręczniki papierowe i pozostaw na kilka minut, aby wchłonąć nadmiar mleka.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wyłóż duże naczynie do pieczenia folią i posmaruj olejem roślinnym. Ułóż suszenie w jednym rzędzie.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Napełnij suszenie mięsem mielonym. Z mięsa mielonego zrolowałem małe równe kulki. Umieść formę w piekarniku nagrzanym do 180°C na 15 minut. Jeśli masz tryb "góra+dół", użyj go.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Posyp suszenie pozostałym startym serem i wróć do piekarnika na kolejne 10-15 minut, aż ser się stopi. Smacznego!

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili). 

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Suszenie proste - 341   kcal/100g

Podobne przepisy