skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić pyszne suszenie z mięsem mielonym w piekarniku? Nie ma nic prostszego! Aby rozpocząć, przygotuj niezbędne składniki zgodnie z listą. Możesz użyć dowolnego mięsa mielonego: wieprzowego, wołowego lub mieszanego. Możesz również użyć mielonego fileta z drobiu-indyka lub kurczaka. Miałem chudą mieloną wołowinę. Majonez można zastąpić gęstą śmietaną.
Krok 2:
Zetrzyj ser na średniej lub drobnej tarce. Możesz wybrać odmiany sera według własnych upodobań. Mam zwykły rosyjski ser, ale możesz użyć mozzarelli, suluguni itp.
Krok 3:
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Jeśli ty lub Twoje dzieci nie lubicie cebuli w potrawach, możecie jej w ogóle nie dodawać.
Krok 4:
Drobno posiekaj warzywa. W razie potrzeby możesz zastąpić lub uzupełnić innymi ziołami, na przykład koperkiem, zieloną cebulą, kolendrą lub użyć mieszanki różnych ziół.
Krok 5:
W misce połącz mięso mielone, cebulę, połowę startego sera, majonez i zioła. Sól, pieprz do smaku i wymieszaj. Możesz również dodać inne przyprawy do smaku. Na przykład mieszanka przypraw do mięsa mielonego, chmielu-suneli itp. Pozostaw mięso mielone na 30 minut.
Krok 6:
Teraz przygotuj suszenie. Wskazane jest suszenie gładkich okrągłych, niezbyt cienkich.
Krok 7:
Podgrzej mleko na małym ogniu lub w kuchence mikrofalowej, aż będzie ciepłe i wlej do miski.
Krok 8:
Włóż do mleka suszącego i pozostaw do spęcznienia na 5-10 minut. Suszenie nie powinno całkowicie nasiąkać i tracić kształtu, po prostu staje się nieco bardziej miękkie. Niektóre przepisy wskazują, że należy pozostawić do wyschnięcia na 15 minut. Moje suszenie zaczęło moczyć się niemal natychmiast. W ciągu 15 minut zamieniłyby się w owsiankę. Dlatego zobacz, jakie suszenie masz. W zależności od producenta czas moczenia może być różny.
Krok 9:
Przenieś lekko spuchnięte suszenie Na Ręczniki papierowe i pozostaw na kilka minut, aby wchłonąć nadmiar mleka.
Krok 10:
Wyłóż duże naczynie do pieczenia folią i posmaruj olejem roślinnym. Ułóż suszenie w jednym rzędzie.
Krok 11:
Napełnij suszenie mięsem mielonym. Z mięsa mielonego zrolowałem małe równe kulki. Umieść formę w piekarniku nagrzanym do 180°C na 15 minut. Jeśli masz tryb "góra+dół", użyj go.
Krok 12:
Posyp suszenie pozostałym startym serem i wróć do piekarnika na kolejne 10-15 minut, aż ser się stopi. Smacznego!
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Suszenie proste - 341 kcal/100g