skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić wieprzowinę z ziemniakami w rękawie w piekarniku? Przygotuj do tego niezbędne składniki. Obierz ziemniaki i spłucz je z brudu. Wybierz wieprzowinę z niewielką ilością tłuszczu, wtedy będzie bardziej soczysta w gotowym naczyniu. Do gotowania używam szyi wieprzowej.
Krok 2:
Rękaw do pieczenia musi być szczelnie zawiązany z jednej strony. W tym celu stosuje się specjalne krawaty lub klipsy sprzedawane razem z rękawem. Obrane ziemniaki pokroić na duże kawałki i włożyć do rękawa.
Krok 3:
Obierz i opłucz cebulę i marchewkę. Pokrój cebulę w półpierścienie, a marchewki w plasterki lub kostki. Umieść cebulę i marchewkę w rękawie na ziemniakach.
Krok 4:
Następnie wyślij mięso pokrojone na kawałki.
Krok 5:
Skrop wszystko olejem roślinnym. Do smaku posyp solą i przyprawami. Jako przyprawę używam mielonego pieprzu, trochę suszonego rozmarynu i bazylii.
Krok 6:
Po drugiej stronie rękaw, również mocno zawiąż, uwalniając z niego powietrze. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki w rękawie. Włóż rękaw do metalowego naczynia do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 1 godzinę. Skoncentruj się na swoim piekarniku.
Krok 7:
Pod koniec gotowania możesz wyciąć rękaw i pozwolić potrawie lekko się zrumienić. Wieprzowina z ziemniakami jest gotowa! Rozłóż na talerzach i podawaj na gorąco! Smacznego!
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o funkcjach piekarników !
oprócz wieprzowiny w tym daniu można użyć dowolnego innego mięsa. Pamiętaj, że czas gotowania, a także smak i kaloryczność potrawy ulegną zmianie. Na przykład wołowina gotuje się dłużej niż wieprzowina, podczas gdy filet z kurczaka lub indyk jest mniejszy.
aby zapobiec podrażnieniu błony śluzowej oka podczas krojenia cebuli, opłucz cebulę i nóż zimną wodą. Deska do krojenia nie wchłonie nieprzyjemnego zapachu cebuli, jeśli zetrzesz ją kawałkiem cytryny przed cięciem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g