makrela pieczona w piekarniku jest pyszna

Szybki i pyszny przepis.Dla miłośników ryb). Zawsze używam tego przepisu, jeśli nie chcesz długo bawić się przy kuchence.Danie jest delikatne i satysfakcjonujące.i oczywiście pyszne.Z dodatkiem gotowanych ziemniaków i świeżych warzyw jest ogólnie bezbłędny.
Helena ZAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
Tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 17 g
tłuszcze 50 % 17 g
węglowodany 0 % 0 g
218 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min

jak zrobić pyszną makrelę pieczoną w piekarniku?

umyj rybę, wypatrosz i dokładnie osusz ręcznikami papierowymi. Rozdrobnij kostkę bulionową (kurczaka). Potrzyj kostką wypatroszoną i wysuszoną makrelę po obu stronach. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.  Połóż folię na blasze do pieczenia, posmaruj olejem,włóż rybę do piekarnika na 20-25 minut w temperaturze 180-200 stopni. Można go spożywać na ciepło i na zimno. Smacznego!!

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

jak prawidłowo gotować w folii? Odpowiedź na to pytanie, a także przydatne wskazówki i hacki życiowe do gotowania różnych potraw, przeczytaj artykuł folia aluminiowa-pomocnik w kuchni i życiu codziennym

jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie naczynia.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Makrela wędzona - 221   kcal/100g
  • Makrela gotowana - 211   kcal/100g
  • Makrela świeża - 181   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Kostka bulionowa - 40   kcal/100g

Podobne przepisy