skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić ziemniaki z mięsem w kaczątku duszone w piekarniku? Bardzo proste! Aby rozpocząć, przygotuj niezbędne składniki zgodnie z listą. Możesz wziąć wieprzowinę z dowolnej części tuszy (szynka, polędwica, karbonada, szyja itp.). Mam szynkę. Część warzywną można zastąpić lub uzupełnić według własnych upodobań.
Krok 2:
Umyj wieprzowinę, osusz. Pokrój w kostkę o boku około 3 cm.
Krok 3:
Sól, pieprz i wymieszaj mięso.
Krok 4:
Umyj ziemniaki, obierz. Pokrój duże bulwy w średnią kostkę. Możesz zostawić małe ziemniaki w całości.
Krok 5:
Obierz marchewki i pokrój w kostkę.
Krok 6:
Cebulę obrać i pokroić w półpierścienie.
Krok 7:
Rozcieńczyć koncentrat pomidorowy w czystej wodzie pitnej. Określ ilość wody na podstawie wielkości i głębokości kaczątka. Tylko 300 ml zmieściło się w moim kaczątku, dodatkowa woda podczas gotowania mogła po prostu wypłynąć z formy. Jeśli chcesz, aby sos był gęsty, możesz dodać do niego 1 łyżeczkę. skrobia i wymieszaj, aby nie było grudek.
Krok 8:
Na patelni rozgrzej masło. Połóż wieprzowinę i mieszając smaż na dużym ogniu na złoty kolor.
Krok 9:
W kaczątku umieść przygotowane warzywa. Dodatkowo nie ma potrzeby smarowania kaczątka.
Krok 10:
Na warzywach ułóż kawałki smażonej wieprzowiny.
Krok 11:
Polej mięso i warzywa rozcieńczonym sosem pomidorowym. Sól, pieprz do smaku. Dodaj liść laurowy.
Krok 12:
Przykryj kaczątko pokrywką i włóż do piekarnika nagrzanego do 180°C na 1,5 godziny. 10-15 minut przed końcem gotowania obniż temperaturę do 150°C.
Krok 13:
Gotowe mięso z ziemniakami posyp świeżymi ziołami i podawaj. Smacznego!
oprócz wieprzowiny w tym daniu można użyć dowolnego innego mięsa. Pamiętaj, że czas gotowania, a także smak i kaloryczność potrawy ulegną zmianie. Na przykład wołowina gotuje się dłużej niż wieprzowina, podczas gdy filet z kurczaka lub indyk jest mniejszy.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal / 100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal / 100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g