ziemniaki z mięsem w kaczątku duszone w piekarniku

soczyste warzywa, miękkie mięso, które rozpływa się w ustach! Ziemniaki z mięsem w kaczątku duszone w piekarniku są bardzo smaczne. Jest nasycony sokami, aromatami przypraw i ziół, które dodajesz, mięso jest miękkie. Jedno ale-długi czas pieczenia, ale warto.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 6 g
tłuszcze 42 % 10 g
węglowodany 33 % 8 g
139 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić ziemniaki z mięsem w kaczątku duszone w piekarniku? Bardzo proste! Aby rozpocząć, przygotuj niezbędne składniki zgodnie z listą. Możesz wziąć wieprzowinę z dowolnej części tuszy (szynka, polędwica, karbonada, szyja itp.). Mam szynkę. Część warzywną można zastąpić lub uzupełnić według własnych upodobań.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umyj wieprzowinę, osusz. Pokrój w kostkę o boku około 3 cm.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Sól, pieprz i wymieszaj mięso.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Umyj ziemniaki, obierz. Pokrój duże bulwy w średnią kostkę. Możesz zostawić małe ziemniaki w całości.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Obierz marchewki i pokrój w kostkę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Cebulę obrać i pokroić w półpierścienie.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozcieńczyć koncentrat pomidorowy w czystej wodzie pitnej. Określ ilość wody na podstawie wielkości i głębokości kaczątka. Tylko 300 ml zmieściło się w moim kaczątku, dodatkowa woda podczas gotowania mogła po prostu wypłynąć z formy. Jeśli chcesz, aby sos był gęsty, możesz dodać do niego 1 łyżeczkę. skrobia i wymieszaj, aby nie było grudek.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Na patelni rozgrzej masło. Połóż wieprzowinę i mieszając smaż na dużym ogniu na złoty kolor.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    W kaczątku umieść przygotowane warzywa. Dodatkowo nie ma potrzeby smarowania kaczątka.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Na warzywach ułóż kawałki smażonej wieprzowiny.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Polej mięso i warzywa rozcieńczonym sosem pomidorowym. Sól, pieprz do smaku. Dodaj liść laurowy.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Przykryj kaczątko pokrywką i włóż do piekarnika nagrzanego do 180°C na 1,5 godziny. 10-15 minut przed końcem gotowania obniż temperaturę do 150°C.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Gotowe mięso z ziemniakami posyp świeżymi ziołami i podawaj. Smacznego!

oprócz wieprzowiny w tym daniu można użyć dowolnego innego mięsa. Pamiętaj, że czas gotowania, a także smak i kaloryczność potrawy ulegną zmianie. Na przykład wołowina gotuje się dłużej niż wieprzowina, podczas gdy filet z kurczaka lub indyk jest mniejszy.

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili). 

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal / 100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal / 100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy